• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ’DE SEÇİM SONRASI!

Hakan Taş

Seçimler bitti ama tartışmalar bitmedi. Ak Parti, oylarını ciddi oranda arttırarak 6-2 galip geldi. HDP, oylarını yüzde 90’lardan yüzde 60’a geriletti.

TEOMAN ZEYDAN VE YÜKSEKOVA

Teoman Zeydan, müthiş bir kampanya yürüttü. İlçede ÖLÜ konumda olan partiyi resmen DİRİLTTİ. Barış ve kardeşlik mesajı verdi. Parti oylarını 10 kat arttırdı. Maddi ve manevi yıprandı. Ama tam da babasının oğlu gibi davrandı. Mustafa Ağa, çok takdir ettiğim bir liderdi.

Teoman Zeydan babasının çizgisinde emin adımlarla siyasetin engebeli yolunda ilerliyor. Ve Hakkari siyasetine yön verecek güç haline geldi.

AK PARTİ VE CÜNEYT EPCİM

60 gün boyunca hiçbir Hakkarili siyasetçinin yapmadığını yaptı. Her mahalle, her aşiret, her kesime ulaştı. Binlerce eve misafir oldu. Yakın dostum olduğu için her fırsatta kendisine “Ancak 10 bin oy alırsınız” diye fısıldıyordum. Nitekim 10 bin 700 oy aldı.

Seçimi kaybetti ama çok insan kazandı, çok yüreğe girdi, çok gönül aldı. Parti oylarını da yüzde yüz arttırdı. Efendi kişiliği ve duruşuyla halkın gönlünde taht kurdu. Alkışı fazlasıyla hak etti. Harcadığı emek ve hizmet sandığa yansıtılmadı.

HDP VE KARAMAN

Cihan Karaman öz Hakkarilidir. Çok acılar yaşadı. Bir belediye çalışanı ve aynı zamanda Devrimci İşçi Sendikası Şube Başkanıydı. Seçim boyunca basın ve reklama yanaşmadı. Defalarca davet ettiğim halde Radyomuzda seçim gündem programına katılmadı.

Seçimin galibi olacaklarından emindi. Belediyede çeşitli kademelerde görev almış biridir. Nasıl bir hizmet yürüteceği merak ediliyor. Lakin şunu bilsinler ki ilimizde toplam 8 olan il, ilçe, beldelerde 6-2 skorla yenik sayılırlar.

HDP’nin ilimizde yüzde 90’lardan yüzde 60’a düşmesini şapkalarını önlerine koyarak derin bir hesap yapmaları gerektiriyor. Sadece ilimizde değil, bölgede neden ciddi bir kan kaybı yaşandığı tartışılmalıdır.

DURANKAYA VE FATİH KESKİN

Durankaya’da sadece bir görev değişikliği yaşandı. Kimse kaybetmedi. Sılehiler arasında bir çatışma ve gerginlik olmadı ve olmayacak. Rahmetli Abdurrahman Keskin, birçok seçim kaybetti. Her kayıpta daha çok güçlendi. Aranan, sevilen, kucaklanan büyük bir lider oldu. Her seçim sonrası yenilgilerde bizler ağlarken o bizi teselli ederdi.

Yenildikçe kuvvetlendi. Fatih Keskin o babanın oğludur. En kalabalık aşiretin lideridir. O sadece seçimi kaybetti, Liderliğini, kanaat önderliğini, siyaset üstü karakterini kimseler bitiremez. Bu saatten sonra ofisine bakıverin, insanlar daha çok kendisine sarılacaktır.

Çünkü siyaset dedesinden, babasından, amcasından kendisine bırakılan bir mirastır. Görevi öz akrabası olan İsmail Demirci’ye sıcak bir tebessüm ile devretti. Demirci başkanımızı da kutluyoruz.

CHP VE METİN KOPARAN

Metin Koparan kardeşimiz efendi kişiliğiyle, 30 maddelik projeleriyle dikkat çeken genç bir siyasetçi. Radyo programında ki hitabı ve görüşleri büyük alkış topladı. Ve nitekim parti oylarını yüzde yüz arttırarak siyasi duruşuna ve partisine takdir kazandırdı.

BAĞIMSIZ VE METİN TEKİN

Bağımsız aday Metin Tekin herkesi şaşırttı. Ak Partinin kuruluşundan beri iyi bir partili olarak bir nefer gibi çabaladı. Partisinde haksızlığa uğrayınca küstü ve Bağımsız aday olarak seçimlere girdi. Sessiz bir kampanya yürüttü. Hiçbir parti ve adayına laf atmadı.

Defalarca davet ettiğim halde canlı yayın konuğum da olmadı. Metin Tekin efendi kişiliğiyle biliniyor. Sandıkta çıkan sonuç kendisini ve herkesi şaşırttı. Yeni bir dönemde siyasi hayatını hangi partide yürüteceği ve neler yapacağı bilinmiyor.

MHP VE FATİH ÖZBEK

Cumhur ittifakı kapsamında MHP ilimizde aday göstermedi. Fatih Özbek tüm gücüyle Ak Parti ile işbirliği içinde çalıştı. MHP’nin ilimizde görünen 5 bin oyu Ak Parti’ye geçti. Özbek, Ak Parti adayı Epcim ve İl Başkanı Gür ile programlı çalıştı.

İYİ PARTİ

Ben bu partiyi hiç anlamadım ve tanıyamadım. Kim kimin hesabına çalışıyor. Siyaset ile ilgisi olmayanlara teslim edilmiş zayıf bir parti konumundadır. İlimizde var gibi gözükse de aslında bence hiç yoktur.

HERKESE TEŞEKKÜRLER

Seçim ilimizde demokrasi havasında geçmiştir. Tek bir söz düellosu ve kavga yaşanmadı. Her parti kendi imkanları ve programıyla kampanyalar yürüttü. Asayiş sağlayan Emniyet Müdürümüze, tüm görevlilere teşekkür ediyoruz. 

Bu yazı toplam 5024 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim