• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari’de şehit inşaat işçileri anıldı

Hakkari’de şehit inşaat işçileri anıldı
26 Ağustos 2016 tarihinde Yüksekova Dağlıca yol yapım inşaat işinde çalışırken PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 3 işçi anıldı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı Hakkari Şubesi Başkanı Abdurrahman Er,  yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü tarafından şehit edilen 3 inşaat işçisi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Basın açıklamasına dernek üyeleri ve Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı  Emrullah Kaya katıldı.

Burada hazırladığı basın açıklamasını okuyan Başkan Er,”Bu gün 26 Ağustos 2019 bundan tam 3 yıl önce 26 Ağustos 2016 tarihinde Taahhüdümüz altında yapımı devam eden Yüksekova Dağlıca yol yapım inşaat işine sabaha doğru Araçlarıyla yol yapım güzergahına çalışmaya giderken yolda önleri kesilip araçtan indirilen çalışanlarımızı yere sererek silahla kafalarına ateş etmek suretiyle gencecik 3 çalışanımızı olay yerinde şehit edip yaşam haklarına son vermişlerdir.

  Olayın seneyi devresinde şehitlerimizi anmak ve son zamanlarda Şemdinli Yüksekova ve Çukurca ilçelerimizdeonlarca sivil ve savunmasız sadece ve sadece Ailelerinin geçimini sağlamaya çalışan işçilerin terör örgütü PKK Tarafından şehit edilmesini nefretle şiddetle kınıyoruz. O günü unutmak seyirci kalmak mümkün mü, Yüksekova'da, Van'da anaların ağıt seslerini keşke bir duysaydınız. Ağlamamak, hüzünlü olmamak asla mümkün değildi. Geride Gözü yaşlı anne ve babalar yetim ve öksüz çocuklar bırakmışlardır. Ailelerine yüce Allahtan tekrar sabırlar diliyorum”

PKK Terör örgütüne sesleniyorum. Ne için, kimin için, Ve buna Ne hakkınız vardı.Allahtan hiçmi korkmadınız.Bu halkın genç bedenleri bu ölümleri asla hakketmemişlerdi.  Bunu yapanları nefretle, şiddetle tekrarkınıyoruz. Şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah.

Terör örgütü PKK bölgemizde yıllardır aynısını yapıyor, Bebek kadın genç yaşlı demeden yıllarca binlerce insanımızı katlettiler. Bölgemize kan kusturdular.

Kimisine ateş açmak suretiyle,

Kimisine arabası geçerken uzaktan kumandalı El yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesiyle,

Kimisini evinin önünde çocukların masum bakışları karşısında  Caniceyaşam haklarına son verdiler. Yaşam haklarını gasp eden bu anlayışa bu zulme dur demeliyiz. Bölge halkını derinden üzen bu terör olaylarının karşısında Tepkimizi göstermeli artık susmamalıyız.

Sustukça tepkimizi göstermedikçe bu yapılanlara bizlerde ortak olmuş oluruz. Başta Terör destekçileri olmak üzere Terör örgütünün nefretle şiddetle kınıyoruz. Bu acı olayları hafızamızdan silmek unutmak hoş görmek asla mümkün olmayacaktır.

-PKK savunmasız insanları hedef alıyor

Terör örgütü PKK’nın, son zamanlarda savunmasız masum ve günahsız sivilleri hedef alan saldırılarıartık milletimizin canına tak ettiğini ifade eden Başkan Er, bölgemizde huzur ve istikrar arıyoruz. Yatırımcıyı Bölgemize çekmeye çalışırken bu tür olayların yaşanması hem insanlarımıza hem ülkemize hem de bölgemize büyük zarar veriyor dedi.

 Terör sadece Türkiye'nin sorunu değil tüm dünyanın sorunu olduğunu söyleyen Başkan Er, yapılan her terör eylemi bölgenin işine aşına yatırımına en büyük engeli olduğunu söyledi.

-Hakkari’nin artık terörle anılmasını istemiyoruz

Hakkari’nin artık terörle anılmasını istemediklerini belirten Başkan Er,”Hakkâri olarak, artık şehrimizin terörle anılmasını asla istemiyoruz. Terörün en fazla zarar verdiği ve tahrip ettiği ildir Hakkâri.  Kimimizi köyümüzden, Meramızdan, yaylalarımızdan kopardı. 

Kimimiz, Teröre Karşı çıkıp mücadele verdiği için ölümle tehdit edildi, kimisi de  bu uğurda  şehit oldu, kimi de  yaralanıp gazi unvanını aldı. Ülkemizde Gözyaşının akıtılmadığı, terörün tahrip etmediği yerleşim yeri kalmamıştır.

Hükümetimizin kararlı duruşu ile, Güvenlik güçlerimiz tarafından,  Hakkari ilimizde terör örgütü tamamıyla bölgeden koparılmış, yaşam alanları yok edilmiş ve  Şu an itibarıyla, Türkiye’nin en güvenilir kenti olmuştur.  Bu anlamda emeği geçenlerden Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayip Erdoğan İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve Tüm güvenlik güçlerimize yürekten teşekkür ediyor;

26 Ağustos 2016 tarihinde şehit edilen çalışanlarımıza seneyi devresinde tekrar Yüce Allahtan rahmet kederli Ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Basın açıklamamıza destek olan yanımızda duran Hakkari Güvenlik korucuları şehit ve gazi aileleri derneği başkanı sayın Emrullah Kaya ve ekibine de yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

01-238.jpg

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim