• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Hakkari'de sessizlik!

Hakkari'de sessizlik!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cizre ve Yüksekova'nın il olacağını dile getirmesi, Hakkari il merkezinde sessizliğe neden oldu.

TOBB Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Şırnak'ı, Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız.

Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız şehircilikten başlayacaksınız” sözleri Hakkari il merkezinde sessizliğe ve üzüntüye neden oldu.

Hakkari’nin cadde ve sokaklarında bir araya gelerek sohbet eden vatandaşlar, kentin tekrar ilçe olarak gündeme gelmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ettiler. 

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ise, toplantıyı izleyenler arasında olduğunu belirterek, “Panik ve gerginliğe gerek yok, sabırlı olmalıyız” çağrısında bulundu.

Ankara’da bulunan AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat da, genel merkezde temaslarının sürdüğünü, net bir bilginin olmadığını söyledi.

 Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük sitelerinden biri olan Hakkarihabertv.com ise manşetinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, sayın Cumhurbaşkanımız lütfen Hakkari’ye dokunmayın dedi.

 Hakkarihabertv.com ise haberinde,"Sayın Cumhurbaşkanımız yapıcıdır, referandum seçimlerinde en ücra köylerimizde bile onun posterleri asıldı. Ak Parti ilimizde oylarını yüzde 156 arttırdı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Rize’yi sevdiği kadar Hakkari’yi de seviyor. 100 bin insanı ağlatmaz, yerinden, yurdundan edip göçmen kuşları misali dağıtmaz. CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanını kırmaz" denildi.

Hakkari'li işadamı Abdurrahman Er ise,"Hakkari iline bağlı Yüksekova ilçemizin il olmasını medeniyetler kenti tüm Hakkari halkının istediği ve asla karşısında olmadığı bir durumdur elbet.

Ancak daha Hükümet gündeminde olmayan ve alt yapısı dahi oluşturulmayan Hakkari ilinin ilçeye çevrilmesi TOBB genel kurulunda ısrarla Pankart açarak ne zaman il olacağız yazılarıyla aceleye getirmesi Yüksekova Ticaret Odası Başkanına her nedense bir anlam verememekteyim.

Bizler hiç kimsenin mağdur olmadan sosyo ekonomik tahribatlar oluşmadan Hakkari'nin il olarak devam etmesini Yüksekova'nın da il olmasını yürekten istiyoruz.

YÜTSO Başkanının mücadele vermesine karşı değiliz. Ancak sürekli medeniyetler kentini eleştirsel coğrafi konumunu derz avantaj olarak göstermesini açıkçası Hakkari ilinde yaşayan tüm halkımızı derinden üzmüştür. Bir yeri inşa ederken bir yeride ne olursa olsun umutsuzluğa dargınlığa sokmamak lazım diye düşünüyorum.

Bu haber toplam 5275 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim