• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

HAKKARİ’DE SKOR 2-1 !

Hakan Taş

24 Haziran günü yapılan resmi açıklama ile Hakkari’de HDP 3-0 kazandı ve tüm haber kanalları ve gazetelerde bile yer aldı. Bu sonucun ardından HDP’liler sokağa dökülerek kutlamalar yaptı. Ertesi gün yani 25 Haziran günü bu kez farklı bir söylem gündemi değiştirdi. Tıpkı Şırnak gibi Hakkari’de de  HDP’nin üç numarası Ak Parti’ye geçti.

Peki bu nasıl oluyor? Dünden beri haber merkezimizin telefonları kitlendi. Hem HDP hem de Ak Parti il örgütlerinde yoğun mesai başladı. Yetkililerden almış olduğumuz bilgiye göre yurtdışı oylarının partilere dağılımı sonrası yansıyan verilere göre HDP 2, Ak Parti 1 milletvekili çıkarttı. Yani 2007 seçimlerindeki A.Müttalip Özbek durumu yaşandı.

Özbek ve partisinin itirazı üzerine 41 sandık yeniden sayılmıştı ve 232 oy gümrükten gelerek Özbek’i meclise taşımıştı. HDP’de sayımı devam eden yurtdışı oylarında 210 oy farkıyla Özgür Zeydanoğlu’nu mebus seçemedi ve Ak Parti’ye Husret Dinç’e kaptırdı.

Bu durum HDP’de üzüntü, Ak Parti’de ise sevinç yarattı. HDP’ye göre bu bir oyun ve tuzaktır. İtirazları devam edecek ve bu haksızlığın peşini bırakmayacaklarını belirtiyorlar. HDP seçmeni ise çok öfkeli ve üzgün. HDP’nin avukatları yasal başvurulara başladı.

Ak Parti’den 1. Sırada milletvekili adayı olan Husret Dinç kimdir? Kendisiyle hiç tanışma fırsatım olmadı. Seçim süresi boyunca da hiçbir söyleşide bulunmadı ve basına yanaşmadı. Husret Dinç, Yüksekova’da bir taziyede Hakkari siyasetinin duayeni Av. Esat Canan ile bir söz düellosuyla gündem olmuştu. 60 yaşında olan Dinç, Derecik beldesinde iki dönem belediye başkanlığını yaptı.

ak-parti-hdp.jpg

PKK ile defalarca çatışmaya girdi. Mayına basarak bir bacağını kaybetti. Evi bombalandı, kendisi yaralandı. Ortaokul mezunudur. Gerdi aşireti mensubu olup kanaat önderidir. 37 aday adayı içerisinde Ankara’nın ilk tercihi oldu. Şemdinli bölgesinden 11 bin oy aldı.

HDP’den seçilen Leyla Güven kimdir?  Uzun süre Almanya’da yaşadı. 1994 yılında atıldığı siyasete HADEP çatısı altında kadın kollarında başladı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Küçük Dikili Beldesi belediye başkanlığına seçildi.

Bir sonraki seçimlerde ise  Viranşehir belediye başkanlığına seçild,. KCK operasyonları kapsamında 2009 yılında tutuklanan Güven,  cezaevinde çıktıktan sonra DTK Eş Başkanlığına seçilmişti. Hakkari milletvekili olarak seçilen 50 yaşındaki  Leyla Güven halen cezaevinde…

HDP’de seçilen diğer milletvekili Sait DEDE kimdir? Henüz 32 yaşında olan Sait DEDE, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezun oldu.

Bir süre Yüksekova Devlet Hastanesinde acil serviste çalıştı. İlçede çeşitli  Aile Sağlık Merkezlerinde aile hekimi olarak da görev aldı. Sağlık Emekçileri Sendikası ve  TTP üyesi olan Dr. DEDE, 2016 yılında OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile ihraç edildi.

HDP’nin itirazları bu sonucu değiştirir mi bilemiyorum ama şuandaki skor 2-1… 

Derecik Beldesinde kutlamalar devam ediyor. İl Başkanı Emrullah Gür, Ak Parti’nin Hakkari’de oylarını arttırdığını destek veren seçmenlere teşekkür dileklerini iletti. 

Bu yazı toplam 7296 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim