• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de şüpheli şahıs gerginliği

Hakkari'de şüpheli şahıs gerginliği
Hakkari’de son günlerde ışid şüpheli kişilerin Hakkari’de gezdiği duyumları vatandaşı canından bezdirdi.

Edinilen bilgiye göre Hakkari çevre yolu rektörlük civarında bazı gençler yeni tıraş olmuş ve sırtında çanta olan bir şahıstan şüphelenerek kovalamaya başladı. Şahıs kaçarak buradaki güvenlik güçlerine sığında.

Daha sonra toplanan yaklaşık 250 kişilik grup sloganlar atarak hastane önüne doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Duyarlı bazı gençler zırhlı araçların önüne geçerek olayların çıkmasını önlediler.  Bulvar Caddesi üzerinde bulunan çarşı merkezindeki belediye önüne kadar yürüyüşe geçen kalabalık burada oturma eylemi yaptı.

Burada basın mensuplarına açıkamada bulunan İzzet Karakurt isimli görgü tanığı, yaklaşık iki gündür ışid’ten şüphelendikleri kişiler yüzünden Hakkarililer iftardan sonda dışarı çıkamıyor dedi.

Karakurt,”Daha önce çarşı merkezi iftardan sonra vatandaşlarla dolup taşıyordu. Dün ve bugün yabancı bir şahıs gördük yine biz bu şüpheli kişi ile konuşmaya gittik. Polisler zırhlı araçlarla bizi ablukaya alarak şüpheli şahsı elimizde alıp emniyete götürdüler.

Daha sonra biz bir haber alamadık. Hakkari halkı bu yüzden dergin oluyor ve dışarı çıkamıyor. Bu akşam yine çevre yolunda şüpheli bir şahıs gördük. Polis şahsı elimizden aldı. Bizlerde çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçtik. Şahıs Batman doğumlu dır. Gazi Antep ilinde ikamet ediyor. Şahsın sırtında şüpheli bir çanta vardı ve esmer idi. Sakal kesimi yeni olduğu için kendisinden şüphelendik” dedi.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise Işid söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, son günlerde Hakkari’de böyle bir asılsız yaygaranın dolaştığını ve halkın huzurunun bozumak isteyen kişiler olduğunu belirttiler.

Yetkililer,”İstediği kişi istediği ilde gezmekten hürdür. Şüpheli diye herkes ışid’li değil. Varsa bizim işimiz gereğini yapacağız. Ancak son günlerde birileri kendi kafasına göre şüpheli gördükleri kişileri tutuyor, sorguluyor sonrada ışid’liye benzettik diyorlar.

Daha önce de Sivas doğumlu uyuşturucu bağımlısı bir şahıs şikayet üzerine bir otelde alındı. Şahısın yapılan incelemesinde şahsın uyuşturucu bağımlıbı olduğu için yurt dışından Türkiye' ye sınır dışı edildiği tespit edildi. Bu şahıs Türkiye' de de değişik hastanelerde tedavi görmüştür. Şahıs Alazığ ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderilmiştir. Durum bundan ibarettir.

Polis her zaman görevinin başındadır şüphelendikleri birileri varsa bize bildirsinler bizde görevimizi yapalım. Kimsenin halkın huzur ortamını bozmaya hakkı yoktur” dediler. Hakkarihabertv.com

gerginlik.jpg

Bu haber toplam 10800 defa okunmuştur
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim