• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Hakkari’de ‘Tarım Ve İnsan" konulu sergi açıldı!

Hakkari’de ‘Tarım Ve İnsan" konulu sergi açıldı!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl 8’ incisini düzenlediği ‘İnsan ve Tarım’ konulu fotoğraf sergisi Hakkari’de açıldı.

Hakkari Valiliği önünde gerçekleşen serginin açılışına Hakkari; Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Gıda Tarım Vali Yardımcıları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban;  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hakkari İl Müdürü Vahap Şimşek ile kurum çalışanları katıldı.

Serginin açılışının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek Vali Cüneyit Orhan Toprak’a fotoğraflarla ilgili bilgi verdi.

Sergi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bu yıl 8’ incisini düzenlediği ‘İnsan ve Tarım’ konulu resim sergisinin açtıklarını; serginin Perşembe günü ise Yüksekova ilçesinde açılacağını söyledi.

Türkiye’nin geçtiğimiz yıllara kadar kendi kendisine yeten bir tarım ülkesi olduğunu belirten Vali Toprak, bu özelliğin zamanla azaldığını ancak; son dönemlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hayata geçirdiği proje ve faaliyetler ile tarım üretiminin canlandığını, hayvancılığın ise aktifleştiğini kaydetti.

Hakkari’nin su kaynakları ve tarıma elverişli alanlar açısından avantajlı bir il olduğuna dikkat çeken Vali Toprak, huzur ortamının sağlanması ile birlikte Hakkari’nin tarım ve hayvancılık potansiyelinin hayata geçirileceğini belirtti.

Hakkari’nin Türkiye ortalamasının üzerinde bir hayvan potansiyeli olduğuna dikkat çeken Vali Toprak, “İlimizde şuan da  60 -70 bin büyük baş 950 bin ile bir milyon civarında küçük baş hayvanımız var.

Cazibe merkezleri kapsamında da bizim de valilik olarak önerdiğimiz tarım ve hayvancılık entegre tesisleri olarak hayata geçirilmesi ve buna uygun projelerin fabrikaların kurulması ile bu hayvanların her türlü girdisinden faydalanarak hem ülke ekonomisine hem de buradaki istihdama faydası olacaktır.

Fakat bu rakamlar yüksek görünmekle beraber Hakkari potansiyelinin yarısından daha az bir rakamlardır. Huzur ortamının temin edilmesi ile bahsetmiş olduğumuz fabrikaların kurulması ile beraber gerek hayvancılık gerek ise de tarım alanında büyük bir patlama yapmayı planlıyoruz.

Bu serginin buna bir başlangıç bir ateşleme ruhu vermesi için önemli olduğunu düşünüyorum dedi. Hakkarihabertv.com

resim-serisi-2-001.jpgresim-sergisi-1-002.jpg


 

Bu haber toplam 2910 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim