• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Hakkari’de tedavi edilen yaban keçisi doğaya bırakıldı

Hakkari’de tedavi edilen yaban keçisi doğaya bırakıldı
Hakkari’de yaralı halde bulunan ve tedavi edilen yaban keçisi Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya bırakıldı.

Hakkari’nin Yukarı Merzan Mahallesi’nde duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan ve durumun Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine ekipler harekete geçti.

Merzan Mahallesinde alınan 2 yaşındaki yaban keçisi Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşlerinde Müdürlüğüne getirildi.

Veteriner hekim Feysal Cindoğlu tarafından tedavi edilen yaban keçisi daha sonra doğaya salıvermek üzere Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz ve beraberindeki ekibe teslim edildi.

Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz ve beraberindeki ekipler tarafından yaban keçisi kent merkezinden uzak bir alanda yaban keçilerinin bulunduğu bölgeye salıverildi.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri su ve yiyecek verdiği için kendilerine alışan yaban keçisi doğaya salıverilmesine rağmen bölgede uzaklaşmaması dikkatlerden kaçmadı.

Bölgede bekleme yapan ekipler yaban keçisinin dağlık alanda bulunan diğer sürüye katılması ile bölgeden ayrıldıkları belirtildi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz, duyarlı vatandaşlarımız tarafından yaralı bulunan kurumumuz personelince teslim alınmış, belediye den de destek alınarak, belediye veterineri tarafından tedavisi yapıldıktan sonra tekrar doğadaki yaşam alanına bırakıldığını söyledi.

Yılmaz,”Doğal alanına bıraktığımız yaban keçisi 2 yaşındadır. Duyarlı vatandaşlardan bu tür durumlarda vakit kaybetmeden kurumumuzu aramalarıdır. Bu hayvanları tekrar doğal yaşam alanlarına salıverilmesi gerekmektedir.

Vatandaşlarımız da bu hassasiyeti gösteriyor. Bizde burada basın mensuplarının huzurunda yaban keçisini doğaya salarak özgürlüğüne kavuşturduk” dedi. Feyzullah Taş

05-019.jpg01-094.jpg03-036.jpg06-020.jpg

Bu haber toplam 4535 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim