• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'de tiyatro şenliği

Hakkari'de tiyatro şenliği
“Bin Bir Surat Tiyatro topluluğu ”Erkan Gündüz’ün yazdığı “Darısı Başımıza” ve Emre Karapınar’ın yazdığı “Yatırlı Günler” oyunuyla Perşembe ve Cuma günü saat 16.00’da tekrar seyirci karşısına çıkıyor.

HAKKARİ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü- Hakkâri Gençlik Merkezi Müdürlüğüne bağlı “Bin Bir Surat Tiyatro topluluğu ”Erkan Gündüz’ün yazdığı “Darısı Başımıza” ve Emre Karapınar’ın yazdığı “Yatırlı Günler” oyunuyla Perşembe ve Cuma günü saat 16.00’da tekrar seyirci karşısına çıkıyor.

Davetiyelerin bir kitap karşılığında temin edildiği oyuna halk yoğun ilgi gösterdi. Hakkâri’de iyi bir başlangıç yapan ekibin asıl amacı bu projeyi tüm Türkiye’ye yaymak ve yeni oyunlarla seyirciyle buluşup yeni kütüphanelerin oluşmasına katkı sağlamaktır.

Hakkâri’de “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” sloganıyla “1 Kitap 1001 Sanat” projesine farklı illerden destek geldi. Toplanılan kitapların şimdiden 1000’i aşması ekibi hem heyecanlandırdı hem de yeni oyunlar için motive etti.

Halkımızın yoğun desteğini alan ekip, yakın zamanda kütüphanesi olmayan köylerde yeni kütüphaneler oluşturmaya başlayacak.

 Açıklamasında, HAKKARİ Gençlik Merkezi Müdürü. Şemsettin UÇAR: Gelişen dünyada dijitalleşmesin hız kazandığı dönemden geçerken, özellikle okuma oranının düşmüş olması geleceğimiz nesil için riskleri de beraberinde getirmektedir.

Bu risklerin önüne bir nebze olsun geçmek ve gitgide düşen bu orana dikkat çekip bir alternatif plan ile, kültürel zenginliği oluşturabileceğimiz kütüphanelerle okuma oranının artmasına katkı sunmaktır gayemiz.

Bu projede Değerli halkımız, Kültür sanatsever insanımızın desteklerini bekliyor, bol kültür sanat günler diliyorum. 

Ayrıca Emeği geçen, İl Müdürümüze, Şube Müdürlerimize, Sanat Yönetmenlerimize ve tüm teknik ekibine, Tiyatro Yazarlarımız, Erkan Gündüz ve Emre Karapınar, Beyefendilere şükranlarımızı sunuyoruz, dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim