• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de tiyatro şöleni!

Hakan Taş

Sinema ve tiyatro gelişmiş uygar toplumların mihenk taşları kabul edilen bir sanat türüdür. Bu güzelliklerden ne yazık ki mahrum bırakılmışız. Son bir ay içinde yüzlerce vatandaşımız Yılmaz Erdoğan’ın “Ekşi Elma”sını izlemek için en yakın il olan Van’a akın ettiler.

Geçenlerde bir tiyatro daveti aldım. Ailece Kültür Merkezine, izlemeye gittik. Biletler erkenden tükenmişti. 300 kişilik salon hınca hınç doluydu.

VALİ TOPRAK VE AİLESİ

İlimizin sevilen valisi Cüneyt Orhan Toprak adeta kapısına kilit vurup öyle gelmişti. Kayseri’den gelen kayınvalidesi, eşi Dr.Funda Toprak, çocukları ve memleketten gelen misafirleriyle topyekun gelmişlerdi. Valimiz salona girdiğinde tüm davetliler kendisini alkış yağmuruna tuttular

tiyatro-oyunu.jpg

SALAK OĞLUM

“Salak Oğlum” ünlü tiyatro, sahne sanatçısı ve yazar Müjdat Gezen’in geleneksel orta oyunu biçiminde yazılmış bir güldürüdür. Oyunda ortaoyunun bütün ögeleri kullanılarak günümüzde geçen evlilik olayı eğlenceli bir biçimde anlatılıyor.

VE PERDE AÇILDI

Kendimi Beşiktaş Kültür Merkezinde profesyonel bir tiyatro ekibini izliyor gibi his ettim. Dekor, tasarım, ışık, ses ve oyuncular muhteşemdiler. Hepsi ayakta alkışlandılar.

HAKKARİ’DE TİYATRO İZLEMEK

Valimizin Kayseri’den gelen misafirleri tiyatroyu zevkle izlediler. Adı terör ve sürgün olarak çıkan zavallı Hakkari’miz oysa en tenha, en huzurlu yaşanılır kent konumundadır. Kayseri’den ve Ankara’dan gelip Hakkari’de tiyatro izlemek anlamlıdır.

EMNİYET MÜDÜRÜ KENDİNDEN GEÇTİ

Yoğun bir mesai ile çok yorulan İl Emniyet Müdürümüz Suvat Dilberoğlu, tiyatrodan aldığı haz ile neşeli dakikalar yaşadı. Kahkahalarla gülen Dilberoğlu, gençleri son derece başarılı bulduğunu yoğun alkışlarıyla ıspatladı.

DR. FUNDA TOPRAK’a YOĞUN İLGİ

Valimiz çok seviliyor bu doğru. Fakat eşi Funda Toprak da ilin valisi kadar tanınıyor ve seviliyor. Tiyatro izlemek için salona giren Baştabip Yardımcısı Dr. Funda TOPRAK’a kadınların ilgisi görmeye değerdi. Onunla selamlaşmak ve tanışmak için kuliste yığınma oldu. Vali Cüneyt Orhan Toprak, eşini 0n dakika çıkışta beklemek zorunda kaldı.

AĞACANOĞLU UMUTLU

İl Kültür Müdürü İdris Ağacanoğlu, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmanın onur verici olduğunu söyledi. Ağacanoğlu, sayın valimizin katkılarıyla pek yakında orijinal bir sinemaya kavuşacağımızı ve “Ekşi Elmalar” ile sezona merhaba diyeceklerini müjdeledi.

HAKKARİ’DE SANATÇI FIŞKIRIYOR

Burada Yılmaz Erdoğanlar çok… O kadar yetenekli gençler var ki imkan sağlansa başarı kaçınılmazdır. Süleyman Seven, Rauf Ertunç, Ebubekir Atasoy, Özlem Tekin, Cihat Ölmez, M. Sevil Önal, Sibel Alper, Abdullah Demiralp, Sabri Akdağ ve Nejman Ertuş, Muzzafer Sayın, Senar Abi hepsi tek kelimeyle harikaydılar.

ÜÇ ÖNERİM OLACAK

Sosyal ve kültürel etkinliklere susamış ilimizde tiyatro büyük gerekliliktir. Yetenekli gençlerimiz hazır. Sanatçı Yılmaz Erdoğan bunları bünyesinde birleştirerek “Küçük BKM” adı altında burada bir şube kurup destekleyebilir. İkincisi Belediye Başkanımız Cüneyt EPCİM, bu gençleri belediye tiyatro ekibi adı altında sözleşme kapsamında sahiplenebilir.

Üçüncüsü Valimiz Toprak, Kültür Müdürlüğü bünyesinde yeni bir birim oluşturarak bu ekibi sahiplenebilir. Böyle bir durumda ayda bir yeni bir oyun izlemiş oluruz ve bu gençlerde hepsi işsiz ve onlarada iş imkanı sağlanmış olunur. Böylece Hakkari artık sosyal ve kültürel etkinlikleriyle, yetenekli gençleriyle manşetleri süsler.

Sanat toplum içindir diyorum ve sanata, sanatçıya destek veren her eli öpüyor alnıma koyuyorum.

 

Bu yazı toplam 3321 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim