• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari’de Trabzonlu imama görkemli düğün

Hakkari’de Trabzonlu imama görkemli düğün
Hakkari’nin Durankaya beldesinde imamlık yapan Trabzonlu Osman Çukur, memleketinde kaçırdığı Semra Kazancı ile beldede düzenlenen görkemli düğün töreniyle dünya evine girdi.

Yaklaşık dört aydır Durankaya beldesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde imamlık yapan Trabzonlu Osman Çukur, Trabzon’da aşık olduğu Semra Kazancı’yı ailesinden istedi. Ancak kız ailesinin buna karşı çıkması üzerine imam Çukur, beldenin illeri gelenlerinin müsaadesiyle sevdiğini kaçırarak Durankaya beldesine getirdi.

Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin tarafından Trabzonlu çiftin nikahı kıyılırken, yörenin örf ve adetlerine göre görkemli bir düğün töreni yapıldı. Büyük bir alana kurulan canlı müzik eşliğinde davetliler saatlerce halay çekti.

KARADENİZLİLER HAKKARİ’DE HORON TEPTİ
Düğün töreninde Karedeniz müziği eşliğinde damadın yakınları ve belde sakinleri kol kola girerek halay çektiler. İlk defa Karadeniz oyununu oynayan belde sakinleri zorlansalar da damadın hareketli oyununa eşlik etmeyi sürdürdüler. Adeta kendinden geçen damat, güzel oyunu ile davetlileri kendine hayran bıraktı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


İmam Osman Çukur, ilk geldiği yerin Hakkari olduğunu söyleyerek, “Hakkari’ye geldiğim için pişman olmadım. Burada yeni insanlar gördüm.

Yeni hayat tanıdım ve misafirperverlik gördüm. Medya burayı kötüleyebilir ama şu bir gerçek ki burayı gelip görmeleri, buranın içinde yaşamaları halinde onlarda gerçekleri göreceklerdir. Burada huzur, barış ve mutluluk var. Sevdiğim kızı buraya getirdim. Bana yörenin örf ve adetlerine göre düğün yaptılar. Hepsinin desteği oldu hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi. 

Belde sakinleri ise, Türkiye’de bütün kesimlerle kardeş olduklarını belirterek, Trabzonlu imama ise Hakkari’de düğün yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, barış ve kardeşlik mesajları verdiler.

Damadın ağabeyi ise, Hakkarililerin kendilerini çok iyi ağırladığını belirterek, kardeşlerine görkemli düğün yapan belde sakinlerine teşekkür etti. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 11418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim