• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ’DE TRAFİK SORUNU !

Hakan Taş

HAKKARİ’DE TRAFİK SORUNU !

Fabrika bacası tütmeyen tek il Hakkari…

Alternatif ikinci bir yolu olmayan tek il Hakkari…

Tam teşekküllü üniversitesi olmayan tek il Hakkari…

Düğün salonu olmayan tek il Hakkari…

Yerel TV ve radyosu olmayan tek il Hakkari…

 Özel hastanesi olmayan tek il Hakkari…

 Trafik ışıkları ve otoparkın olmadığı tek il Hakkari…

Değindiğim bir çok olmayana alıştık fakat günlük yaşantımızı olumsuz etkileyen ve çile boyutuna gelen Hakkari trafiğine değinmeden geçemeyeceğim.

Hakkari’de toplam 17 bine yakın araç vardır. Merkezdeki araç sayısı yaklaşık 8 bin. Otopark olmadığı için gelişigüzel her cadde ve sokakta park ediliyor. Kimisi kaldırıma uzanacak kadar profesyonelce park etmektedir. Dükkânının önü kapanan esnaf ve vatandaş bu durumdan oldukça rahatsız…

Özellikle okul dağılım saatlerinde çocuklar saatler süren dersten çıkmanın uyuşukluğu ve yorgunluğuyla sokağa yayılıyorlar. Tam o esnadan okul çevresinde bulunan araçlar hız yaparak çocukların hayatını hiçe sayarcasına tehlike oluşturmaktadırlar. Yıllardır yazdığımız halde kentimizde ne yazık ki üst geçit projesine bir türlü geçilmedi.

Kış kapıda, her an beyaza bürünebiliriz. Kış lastiği uygulamasına sürücüler geçmelidir. Şoförler Odası Başkanlığının da bir uyarısı var; Kış mevsiminde süresiz park eden araçlar kar temizleme çalışmalarını göz önünde bulundurarak araçlarını daha makul bir yere park etmeleri gerekmektedir.

Yaşanılır bir Hakkari için eksiklerimizi ve yanlışlarımızı kabul edip anlayış göstermeliyiz. Çarşı merkezinde hız sınırına riayet etmeliyiz. Özellikle yağışlı havalarda su ve çamuru vatandaşın üzerine sıçratmamalıyız.

Hakkari’de ciddi bir trafik sorunu yaşanıyor. Bu sorunu gidermek için tüm vatandaşlarımızdan yardım talep ediyoruz.

Hakkari-Van yolu da kan yolu olmaktan çıkmalıdır. Van-Hakkari valileri bu konuda ortak bir çalışmayla hız sınırını aşanlar için bir sınırlama, radar ve kontrolü arttıracak önlemlerin alınması halkımızın yararına olacaktır. Özellikle kamyonlar bu yolda adeta terör estiriyorlar.

Bu yazı toplam 3476 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim