• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari’de utandıran tablo

Hakkari’de utandıran tablo
Hakkari’de 15 ailenin kendi imkanları ile yapmış olduklar ilkel köprü ile ulaşımlarını sağlaması tepkilere neden oldu.

 

Haber: Feyzullah Taş - Mahalenin 1114 nolu sokağında ikamet eden aileler, yıllardır yaşadıkları ulaşım sıkıntısından dolayı dert yandılar. Evlerinin önünde geçmekte olan dere yatağının üzerinde köprü bulunmadığını, bu yüzden kendi imkanları ile tahtalardan yapmış oldukları iki ayrı köprü sayesinde ulaşımlarını sağladıklarını belirten mahalle sakinlerinden Hasan Engin, Zahir, Dırbaz, Hazım, Sıddık ve Fahri Yıldırım ile H. Cemil Uçar ve Kerim Korkmaz, yıllardır bu sıkıntıyı yaşadıklarını anlattılar. Mahalle sakinleri, ”Hiçbir köyde bile böyle köprü artık kalmadı.

 

sirat-1.jpgAncak şehirde yaşamamıza rağmen 15 aile halen ulaşımını bu tip bir köprü üzerinden sağlıyor. Geçen yıl gelen belediye yetkilileri köprü ve yol yapacaklarını söylediler. Ancak ne olduysa bir sonuç alamadık. Evlerimizi yaparken de tüm inşaat malzemelerini sırtımızla taşıdık. Kış aylarında da hastalarımızı sırtlayarak yola kadar götürüyoruz. Yaz aylarında derenin kabarmasıyla birlikte çocuklarımızı sırtlayarak sırat köprülerden geçiriyoruz. Sonbahar aylarında ise dere kokusu yüzünden evlerimizin pencerelerini açamıyoruz. Yani burada yol, köprü ve dere yatağına acilen bir çözüm bulunması gerekiyor. Çoğu zaman çocuklarımız dereye kapılmış çevrede yetişenler tarafından kurtarılmıştır. Yetkililerin yapacağı tek şey yolu temizlemek ve bir de dere yatağının üzerine menfez veya köprü yapmak. Teknolojinin her geçen gün geliştiği Türkiye’de halen bizlerin ilkel yöntemlerle ulaşımımızı sağlamamız yetkililerin bir ayıbıdır” şeklinde konuştular.


Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, mahallelerdeki dere yataklarının üzerinde bulunan köprü ve menfezlerin DSİ’ye devir edildiğini belirttiler.
Devlet Su İşleri (DSİ) Hakkari Şubesi yetkilileri ise, söz konusu mahalledeki ulaşım sorununu yeni öğrendiklerini belirterek, mühendisleri bölgeye göndererek gerekenin yapılacağını söylediler.

sirat-2.jpg

sirat-3.jpg

sirat-4.jpg

Bu haber toplam 3976 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim