• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

HAKKARİ'DE VALİ OLMAK…

H. Aziz Hatipoğlu

Türkiye 81 ilden oluşan idari bir yapı ile yürütülmektedir.

Her ilin başında da o ili yöneten Vali vardır.

 Vali Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanan devletin en üst yöneticisi durumundadır. Daha önceki parlamenter sistemde üçlü kararname (İçişleri bakanı, başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından imzalanır) ile atanırlarken yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi olarak atanırlar.

O il Valinin gayreti ve sorumluluğu altında ilin ihtiyaçları, sorunları ve her türlü dertlerine çözüm bulunma çalışmaları yapılır ve ilin kaderinde önemli roller üstlenilir.

Türkiye’deki idarede örnek çalışmalara imza atmış ve mahalli idarelerde önemli görevler üstlenmiş Valiler bulunmaktadır.

Celal Kayacan böyle bir valiydi.

Necdet Ayaz böyle bir valiydi.

Nihat Canpolat böyle bir valiydi.

Recep Yazıcıoğlu böyle bir valiydi.

Cüneyt Orhan Toprak böyle bir valiydi.

Tüm bu valiler içerisinde Hakkâri Valisi olmak çok ayrıcaklı, çok farklı ve çok özveri isteyen bir konum arz etmektedir.

Çünkü ;

Hakkâri Valisi demek aş ve iş demek.

Hakkâri Valisi demek devletin şefkatli eli demek!

Hakkâri Valisi demek eğitim demek.

Hakkâri Valisi demek sağlık demek!

Hakkâri Valisi demek yatırım, yol, su, elektrik, alt yapı ve üst yapı demek.

Hakkâri Valisi demek fabrika demek, sanayi demek, iş sahaları demek!

Hakkâri Valisi demek dertlere deva, sorunlara çözüm demek.

Hakkâri Valisi demek vatandaşın gidip derdini anlatacağı Devlet Baba demek!

Hakkâri Valisi demek vatandaşın darda, sıkıntıda ve yasta ve düğünde yalnız olmadığını, devletin birer vatandaşı olduğunun bilincinde olmak demek. 

Hakkâri Valisi demek huzur demek, güven demek, birlik ve dirlik demek.

Tüm bunlardan birinden de mustarip olan kişi soluğunu Valilikte ve Valinin yanında almakta ve ona dertlerini dökmektedir.

Tüm bu vasıfları taşıyan hangi Valileri bilirsiniz Türkiye’de.

Hakkâri işte bu vasıfları kazandırır Valilerine.

İşte bu vasıfları kazananalar Hakkâri Valileri olmakta.

Hizmete susamış bu yerde Valilerin el attığı, yaptığı her icraat göze gelecek ve halk tarafından desteklenecek ve hayırla yâd edilecektir.

Celal Kayacan Valiyi yaşı 40 ve üzerinde olan hiçbir Hakkârili unutmaz. Onun zamanında Hakkâri’de yol çalışmaları başlamış, ilçe ve köylere başta yol olmak üzere çoğu hizmetler götürülebilmiştir.

Nihat Canpolat Valiyi yine çoğu Hakkârili unutmayacaktır. Okul bahçeleri onun döneminde ağaçlandırıldı, Hakkâri yeşil alanları onun dönemi gördü. Sınır ticaretinde motorin ithalatını ve buradan halkın para kazanmasını ve ticaret yapmasını onun döneminde gördü.

Cüneyt Orhan Toprak halkla yakın diyaloglara girerek gönüller kazandı. Halk ve devlet arasındaki sıcaklığı pekiştirdi. Kayyum Belediye Başkanına gerekli destek verilerek Hakkâri’nin alt yapı ve üst yapısında büyük değişiklikler yarattı.

Kapılarının her daim halka açık olduğu valilerimiz, halkın yer sofrasına misafir olan valilerimiz, halkın taziyesinde, düğününde ve bayramında yanında olduğu valilerimiz, halkın aşında olan valilerimiz unutulmaz ve unutulmayacaktır.

İdris Akbıyık Valimiz Hakkâri’de Valiliğin ilk yılında böyle bir profil sergiliyor ve kapısını her daim halka açık tutarak dert dinlemekte ve dertlere deva olmaya çalışmaktadır.

Kendisini kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Bu yazı toplam 2580 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim