• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkari'de "Vergi Haftası"

Hakkari'de "Vergi Haftası"
Türkiye genelinde kutlanacak olan 25’nci Vergi Haftası” için Hakkari’de hazırlıklara başlandı.

Türkiye’de 1990 yılından itibaren her yıl kutlanan  “Vergi Haftası”nın 25’incisi 24 Şubat - 02 Mart 2014 tarihleri arasında Hakkari’de kutlanacağı belirtildi. Hakkari Defterdarı Ali Yıldırım yazılı bir açıklama yaparak Vergi Haftası’nın Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması, mükelleflerle gelir idaresi ilişkilerinin geliştirilmesi ve daha sağlıklı temellere oturtulması amacıyla kutlandığını kutlanmaktadır dedi.

Açıklamada,”Vergi Haftası Hakkari’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Kutlama programı çerçevesinde özellikle toplumda vergi bilincinin gerçekleştirilmesine yönelik olacaktır. Bu itibarla toplumda vergi bilincinin oluşturulmasında hedef kitlemiz geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Bu amaçla, ilimizdeki 3ilkokul ve 3 ortaokul ziyaret edilerek öğrencilere vergi konulu konferans verilecek, 5 ilköğretim okulundan Defterdarlığımıza davet edilecek öğrencilere verginin önemi anlatılacak, Vergi Dairemiz öğrencilere tanıtılacaktır.

Vergi Haftasında değerli basın kuruluş ve mensuplarından beklentimiz "Vergi Haftası" boyunca verginin önemine ilişkin yazı ve makaleler ile sloganların yazılı ve görsel olarak yayınlanarak toplumda vergi bilincinin oluşturulmasında katkı sağlamalarıdır. Vergi konusunda vatandaşlarımıza düşen en önemli görev ise, alışverişleri karşılığında harcama belgesini alarak verginin hazineye intikalini sağlamaktır.

Yapılan alışverişler karşılığında alınan her harcama belgesi, fakire aş, işsize iş sağlanmasına, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına, gelir dağılımının adaletli bir şekilde gerçekleşmesine, daha iyi sağlık hizmeti, daha iyi bir eğitim düzeyine ulaşmaya katkıda bulunacaktır.

Kayıt dışı ekonomi, verginin adil bir şekilde toplanmasının önünde en büyük engel olduğu gibi gelir dağılımının bozulması, haksız kazanç ve haksız rekabetinde temelini oluşturur. Kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye toplumu oluşturan herkesimdeki bireyler, kamu ve sivil toplum örgütleri katılmalıdır. Saygıdeğer vatandaşlarımız ve mükelleflerimiz; ödenmeyen her kuruş vergi toplumun ve çocuklarımızın geleceğinden çalınan mutluluktur, işgücüdür, yatırım ve hizmettir. Unutmayınız ki, vergisiz iş, işsiz aş olmaz” denildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 8342 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim