• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de yeni yıl!

Hakan Taş

Sözde, Gençlik ve Spor Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İçişleri Bakanı ve birçok bürokrattan oluşan  heyet yılbaşı gecesine Hakkari’den merhaba diyeceklerdi. Hazırlıklar tamamlandı, heyecanlı bekleyiş sürdü. Saat 11.00 da Yüksekova Havalimanına intikal edilecekti. Hava muhalefeti yüzünden uçak Van’a Ferit Melen Havalimanına iniş yapmak zorunda kaldı.

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, Şemdinli ve Derecik mıntıkasına helikopter ile geçerken, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Koordinatörümüz Zeki AYGÜN,TUSİAD, ATO,ASO Başkanları, Melih Gökçek’in yardımcısı, Mamak,Karaman, Kazan belediye başkanları ve daha birçok bürokrat hava kararmak üzereyken merkeze ulaştılar.

Heyetin iki renkli siması da vardı. Biri Yazar ve Başbakan Başdanışmanı Muhsin Kızılkaya ve diğeri ise Hakkarili sanatçımız Aydın AYDIN…

Heyeti karşılama komitesi için zor bir gündü. Sabahın erken saatinde Yüksekova Havalimanında saatlerce beklediler. Biz basın mensupları da aynı bekleyiş içinde olduk. Ne bir program, ne bir açıklama, ne bir ipucu, hiçbir şey yoktu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya için farklı bir heyecan ve bekleyiş vardı. Hakkarililer ilk kez bakan olan gelinlerini bağrına basmaya, kucaklamaya hazırlanmışlardı. Özellikle Durankaya beldesinde festival niteliğinde görkemli bir program tertiplenmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şemdinli’de görkemli şekilde karşılanırken ve orada temaslarını sürdürürken diğer heyet Hakkari merkezde halk toplantısı yaptı. HATSO konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgi fazlaydı. Servet Taş’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin söz alarak yeni yılın ülkemize huzur ve barış getirmesini diledi.

Daha sonra Şahin, herkese söz hakkı vererek sorunları dinledi ve not etti. Kürsüye yaklaşık 15 vatandaşımız çıktı ve heyeti kentin ciddi sorunlarıyla alakadar olmaları konusunda ricada bulundular.

Kürsüye çıkan vatandaşlarımız Hakkari’de en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurguladılar. Diğer konuşmacılar yol, su, üniversite, terör, KHK kapsamında işten atılmalar olaylarında çözüm istediler.

Yılbaşı gecesi çoğunluk bar ve Caferlerde eğlence yaşarken Hakkari, Ankara’dan gelen heyete sorunlarını aktarma toplantılarında ter döktü.

İstanbul’dan gelen acı haber ile geceye kâbus ile devam ettik. Gelen heyet sabah kahvaltısını Bağışlı’da sanatçımız Aydın AYDIN’ın malikanesinde yaptıktan sonra acilen ilimizden ayrılmak zorunda kaldılar.

Bu yazı toplam 2851 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim