• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari’de Yerel Gazeteler Birleşti

Hakkari’de Yerel Gazeteler Birleşti
Metin Keskin/Yazdı; Hakkari’de günlük gazete çıkarma, resmi ilan alma ve yayınlama gibi faaliyetleri yürüten 11 yerel gazete sahipleri ortak bir havuz kapsamında birleşerek sayılarını 11'den 2'ye düşürdü.

.Böylelikle bütün gazete sahipleri bundan böyle 2 gazete ile yayın hayatına devam edecek.

Şimdiye kadar Hakkari’de Halkın Sesi, Yeni Hakkari, Demokrat Gazetesi, İl Sesi, Doğu’nun Sesi, Hakkari Ekspresi, Berçelan, Hakkari Posta, Haber 30, Haberdar ve Yankı Gazetesi yayın hayatına devam ediyordu.

Bundan böyle sadece Halkın Sesi Gazetesi ve İl Sesi Gazetesi yayın hayatına devam edecek. Hakkari’de bu iki gazete resmi ilan alma ,yayınlama,günlük gazete çıkarma gibi aktif yerel gazeticilik faaliyetleri yürütmeye devem edecek.

Hakkari Medya Gurubu Ltd. Şti. Hakkari’deki günlük gazete sayısının fazla olduğunu ve kazanç elde edilmediği için böyle bir karar aldıklarını belirterek, sayının düşmesiyle gazetelerdeki kalitenin daha da artacağını ifade ettiler.

Bu kapsamda sevgili halkımıza, dürüstlük, tarafsız ,objektif ve ilkeli habercilik ahlakından taviz vermeyen bir hizmet anlayışını sunan gazetemiz Haber 30 Gazetesi de bu birleşmeye dahil olmuş oldu.Bu bir veda değil sadece gücümüzü birleştirip,bundan böyle iki gazete ile yayın hayatımıza devam edip daha kaliteli bir habercilik ile halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bu birleşme,Biz yerel gazeticilerin çağımızın değişen koşuları karşısında bir nebze de olsa ekonomik sorunlar karşısında daha güçlü durmak için attığımız bir adım olarak da değerlendirilebilir.

Bugün ekonomik sıkıntı içerisinde olan gazete sahiplerinin en önemli şikayetleri: resmi ilan pastasından yeterince pay alamamak, ticari ilan ve reklam yetersizliği, gazetenin ham maddesi olan kağıdı temin etme zorluğu, tiraj sorunu ve devletin yerel gazeteleri yeteri kadar desteklemediğidir.

Kısa bir süre önce Hakkari valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak ile bu tür ekonomik sorunların aşılması için verimli bir toplantı gerçekleştirmiştik.Gelişen,büyüyen,desteklenen yerel gazetecilik aynı zamanda büyüyen ve gelişen demokrasimiz ve kalkınan ilimiz demektir.

Devletimizin ekonomik sorunlarımızı çözeceği inancını taşımakla beraber sevgili halkımıza en iyi habercilik hizmetini yapmayı bir borç olarak görüyor,bizler yerel gazete sahipleri aynı zamanda deneyimli kadrolarıyla tarafsız , doğru, objektif bir haber anlayışıyla siz değerli Hakkari halkımızın gözü kulağı olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

İlimizde Geçmişten Günümüze Nerden Nereye Dedirtecek, Yerel Gazetecilik Geçmişi

1970’li yıllardan eski tipo dediğimiz baskı makineleri harfler teker teker dizilip sayfa yapılırdı. Çok zahmetli bir iş idi.Ancak Hakkari’de 1997-1998 yıllarında ofset baskı makineleriyle tanıştı ve gazete yaşamlarını sürdürdü. 2 renkle uzun bir süre bilgisayar ortamından tasarımlar hazırlanıp daha sonra aydınger ortamından çıktı alınıp film çekilir ve baskıya geçiliyordu.

Hakkari’de farklı bir vizyon ile yeni yıla girecek Hakkari Medya gurubu daha kaliteli daha donanımlı ve

tamamıyla renkli okunaklı yayın kalitesiyle okurlarımızın karşısına çıkacak.

Bu haber toplam 4056 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim