• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari’de yüksek kiralar mağdur ediyor

Hakkari’de yüksek kiralar mağdur ediyor
Hakkari’de asgari ücreti geçen yüksek kira fiyatları insanları mağdur etmeye devam ediyor. Kira ödemelerinin kendilerini mağdur ettiğini belirten halk yetkililerin bu konuda bir çözüm bulmasını bekliyor.

 

Kamu kurum ve kuruluş lojmanlarının eksikliğinden dolayı kiraların her geçen gün arttığı Hakkari’de birçok esnafın ise işyerlerini kapatma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu öğrenildi.

Bir taraftan pandemi diğer taraftan ise yüksek kira artışları nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten vatandaşlar kiracılara hiçbir tercih hakkının verilmediğini iddia ettiler.

Hakkari’de kuaförlük yapan bazı esnaflar ise, yüksek kira artışları yüzünden kimisinin işyerini sattığını kimisini ise, bulunduğu binayı boşaltarak  eşyalarını evine taşıdığını ifade ettiler.

İsminin açıklanmasını istemeyen Esnaf,”Çarşı merkezinde işyeri kiraları 7, 8 ve 10 bin TL arasında değişiyor. Ben bir binanın üçüncü katında oturuyorum. Kiram 600 TL’dir. Kentte kiralık ev sıkıntısı olduğu için geçen günlerde bina sahibi beni aradı.

Hemen çık dedi. Bende ne oldu dedim. Yeni atanan polis memurları gelecek kiram 2 bin TL’dir dedi. Ya bu fiyatı öde ya çık dedi. Bende 2 bin TL’yi ödeyecek durumda olmadığım için işyerimi boşaltmak zorunda kaldım” dedi.

Öğretmen, polis ve askeri personele evlerin bin 700 ile 2 bin TL arasında kiraya verildiği Hakkari’de kira artışlarının halen devam ettiği öğrenildi.

Bazı vatandaşlar ise yüksek kira artışlarının önüne geçmek için Almanya’da 2019 yılında Yürürlüğe giren ‘kira freni yasasının” Türkiye’de de uygulaması talebinde bulundular. Ev kiraları altında ezildiklerini anlatan vatandaşlar yetkililerin acilen bu duruma bir el atmasını istediler.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş ise, kira artışlarının önüne geçmek için hem resmi kurumların hem şahısların konut yapması gerektiğini söyledi. 

Hakkari Otluca köy yolunda 400 konutun yapıldığını hatırlatan Taş,”Öğretmen, polis ve askeri personel için acilen konut yapılması gerekir. Özel sektörden talebimiz ise inşaat halindeki konutların biran önce bitirilmesi ve ilave konut yapımına başlanmasıdır. Bunlar yapıldığı zaman kira artışlarının önüne geçmiş olacağız” dedi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 4771 defa okunmuştur
  • Yorumlar 50
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim