• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'de yürüyüş ve toplanma yerleri açıklandı!

Hakkari'de yürüyüş ve toplanma yerleri açıklandı!
Hakkari Valiliği tarafından miting, yürüyüş güzergahları, toplanacak yerler, yasak yerler, çağrı ve propaganda araçları ile toplantı ve gösteri yürüyüşlerin yeri ve zamanı açıklandı.
Hakkari Valiliği açıklamasında," A- MİTİNG ALANI: İlimiz Yeni Mahalle Derviş Eren Caddesi üzerinde Gupsi Mevkii olarak bilinen, İl Merkezinden Otluca Köyü istikametine giderken yolun sol tarafında bulunan Seyitoğlu Beton Şantiyesinin yaklaşık 25 metre altında bulunan boş düz alandır.        
 
B- YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI:
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre; Hakkari Merkezinde düzenlenecek olan
 
GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI; Hastane Kavşağından Katramaz Köprüsü istikameti ( Sağlık Caddesi ) Katramaz Köprüsü istikametinden Merzan Spor Sahasına kadar olan ( Merzan Caddesi )  yaklaşık bir kilometrelik (1km) güzergahtır.
 
 C – YÜRÜYÜŞE GEÇMEK ÜZERE TOPLANILACAK YER İLE DAĞILMA YERLERİ
 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre yapılacak Gösteri Yürüyüşlerindeki TOPLANMA ALANI (YERİ) Hakkari Devlet Hastanesi önünde bulunan Hastane Kavşağı’ dır.
 
Katramaz Köprüsü - Sanayi Yolu istikameti ile Katramaz Köprüsü Hastane Kavşağını takiben Gençlik Caddesi ve Çölemerik Caddesi istikametleri ile bu istikametlerin ara ve tali sokakları DAĞILMA YERLERİ’ dir.
 
  D- YASAK YERLER
2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 22.maddesinde belirtilen “Genel yollar ile parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamaz ve şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez.
Genel meydanlardaki toplantılarda, halkın ve ulaşım araçlarının gelip geçmesini sağlamak üzere valilik ve kaymakamlıklarca yapılacak düzenlemelere uyulması zorunludur.
 
 E– AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER:
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre düzenlenecek toplantılarda; Şehir Merkezinde, Belediye Başkanlığının uygun göreceği yerler ile ilan panoları AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER’dir Toplantının yapılacağı yer ve yürüyüş güzergâhları üzerinde uygun yerlere afiş ve pankart asılabilir.
  
E- ÇAĞRI VE PROPAGANDA ARAÇLARI:
a) Toplantı ve yürüyüşlere ilişkin çağrı veya propaganda amacıyla kullanılan basılı veya çoğaltılmış veya el ile yazılmış davetiye, levha ve ilanlarda düzenleme kurulu başkanı ile en az altı üyesinin adları, soyadları ve imzalarının bulunması, bunlardan asılması gerekenlerin, 2911 Sayılı Kanunun 6. Maddesinde belirtilen yönteme de uyulmak şartıyla Belediye Başkanlığınca gösterilecek yerlere asılması zorunludur.
 
b) Bu propaganda ve çağrı alet ve araçlarında, halkı suç işlemeye özendiren veya kışkırtan yazı veya resim bulunması yasaktır.
 
c) Toplantının veya gösteri yürüyüşünün yapılacağı tarihten bir önceki günden toplantının veya gösteri yürüyüşünün başlayacağı saate kadar, güneşin doğuşundan batışına kadarki zaman içerisinde olmak kaydıyla, ses yükselten veya ileten araçlar ile çağrı yapılabilir. Bu süre dışında çağrı için bahsi geçen araçlar kullanılamaz.
 
 F- TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ZAMANI:
a) Toplantı ve yürüyüşlere ve bu amaçla toplanmalara güneş doğmadan başlanamaz.
b) Açık yerlerdeki toplantılar ile yürüyüşler güneş batmadan önce dağılacak şekilde, kapalı yerlerdeki toplantılar saat 24.00'e kadar yapılabilir.
c) Toplantının yapıldığı yer, toplantı süresince umuma açık yer sayılır.       
 
Bu haber toplam 3869 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim