• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Hakkari'deki 22 STK'dan basın açıklaması

Hakkari'deki 22 STK'dan basın açıklaması
Hakkari’deki kanaat önderlerinin de içinde bulunduğu 22 sivil toplum örgütü Hakkari Üniversitesi Kampüsü’nin Yüksekova ilçesine taşınması iddiaları üzerine basın açıklaması yaparak üniversite rektörünü istifaya çağırdı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) da düzenlenen basın açıklamasına kanaat önderleri ve STK temsilcileri ve mahalle muhtarları olmak üzere yaklaşık 250 kişi katıldı.

Buruda basın açıklamasını okuyan HATSO Başkanı Servet Taş,  Üniversiteler kurulmuş oldukları bölgenin önemli bir dinamiği olup, bölgenin ekonomik gelişiminde, sosyal ve kültürel katkıları bütün toplum tarafından bilinmektedir dedi.

ÜNİVERSİTE HAKKARİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUMDUR

Taş,”Hakkari Üniversitesi Hakkari için çok önemli bir kurumdur. Üniversitenin kurulması, kampüsü’nün tamamlanması, öğrenci sayısının artması, ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına önemli katkılar sağlayacaktır.

Yeniliğin ve girişimciliğin temel kaynağı olan üniversitelerin üstlenmiş oldukları bu fonksiyonların gerçekleştirilmesi, öncelikle bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilmesini sağlayacak ve buradan hareketle ülkelerin ekonomik,sosyal ve kültürel gelişmelerine olumlu yönde ivme kazandıracaktır”

ÜNİVERSİTE BACASIZ FABRİKA DEMEKTİR

Hakkari Üniversitemizin kuruluş aşaması bizlerde heyecan yaratmış ve halkımızın geleceğe umutla bakmasına vesile olmuştur. Çünkü bizler için üniversite demek adeta bacasız fabrika demekti.

Yıllardır devletin yatırımlarına bakir kalmış bundan dolayı da gelişememiş kentimiz için bir kaynak doğmuştu. Binlerce öğrenci, yüzlerce akademisyen gelecek ve yeni bir istihdam alanı açılacaktı. Ekonomik ve sosyo-kültürel anlamda ilimiz adeta çağ atlayacak beklentisi oluşmuştu. Nitekim üniversitelerin gerçek amaçlara hizmet ettiği bölgelerde bu tezler sonuç vermiştir. Bu duruma çevre illerimizdeki üniversiteler örnek teşkil etmektedir”

YÜKSEKOVA’YA TAŞINMASI İLE İLGİLİ BİR TAKIM BİLGİLER ALDIK

Sekizinci yılında halen üniversite kampüsü tamamlanmamış, öğrenci sayısı artmamış, aksine azalmış olmasının getirdiği hayal kırıklığı tüm toplum tarafından eleştiri konusu olmaktayken;

Hakkari Üniversitesi Rektörü’nün üniversite kampüsünü Hakkarililerle hiçbir şey paylaşmadan Yüksekova ilçemize taşımak için bir takım çalışmalar yaptığını öğrendik.

Bunun üzerine Hakkari’de faaliyet gösteren Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak 23.02.2016 tarihinde Üniversite Rektörü Ebubekir Ceylan ile bir görüşme gerçekleştirdik.

Bu görüşmede Rektör, Hakkari Üniversitesi’nin İkinci Etabının taşınması gibi bir çalışmanın söz konusu olmadığını, bu konunun Hakkari halkı, Hakkari’de faaliyet gösteren Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte verilecek bir karar olduğunu bizlere ifade etmiştir.

REKTÖR BİZE YALAN SÖYLEMİŞTİR

Ancak sonradan edindiğimiz bilgiler,üniversite Rektörü,Hakkari Üniversitesi’nin 2’nci Etabının Yüksekova İlçemize taşınması için talepte bulunduğu ve bu konuda çalışmalar yürüttüğünü öğrenmiş bulunmaktayız.Rektör Ebubekir Ceylan bizlere doğru olmayan beyanlarda bulunmuş,bizleri yanıltarak yalan söylemiştir.

Üniversite Rektörü, üniversite arazisinin yapı yapmaya müsait olmadığını gerekçe göstererek üniversiteyi taşımak istemektedir.

 Hakkari Üniversitesi kampüs arazisi, zamanın üniversite yönetimi tarafından mevcut arazinin önemli bir kısmının hazineye ait olmasından dolayı, ekonomik olacağı düşüncesiyle ve gerekli etüt çalışmaları yapılarak seçilmiştir.

Toplam 3 adet jeolojik inceleme ve zemin etüt raporu hazırlanmıştır. Son rapor, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne mevcut yönetim tarafından hazırlanmıştır.

ÜNİVERSİTE’YE TAŞIMAK İSTİYORLAR

Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan tarafından hazırlanan bu son raporun sonucunda mevcut arazinin yapı yapmaya müsait olduğuna karar verilmiş ve kampüsün 2’nci Etap inşaat süreci başlatılmıştır.

 2’nci Etabın taşınmasına gerekçe gösterilen kampüs arazi yapısı yapı yapmaya uygun değil bahanesini, görevinin 4’ncü yılında mı fark ettin?Neden 2’nci Etap inşaatları başlatıldı? Ve neden şimdi 2’nci Etap taşınmak isteniyor? Bu güne kadar harcanan kaynakların sorumlusu kimdir? Hakkari halkının kabul etmediği ve kabul etmeyeceği taşınma kararını üniversite rektörü hangi hakla almaktadır?

Mevcut Rektör Ebubekir Ceylan göreve geldikten sonra; Merkezi Araştırma Laboratuarı, 100 adet lojman projesi,  Kampüs Alanı Zemin ve Yüzey Islah Projesi ve Gençlik Merkezi Projesi neden iptal edilmiştir?

SOSYAL TESİS NEDEN ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ

 Öğrenci sayımız, artması gerekirken neden düşmektedir?  Sosyal Tesis neden atıl durumda bırakılmış ve çürümeye terk edilmiştir?

Kampüs inşaatının 8. Yılında tamamlanmamış olması kampüs arazisinin yapı yapmaya müsait olmamasından mı yoksa idari yetersizlik ve basiretsizlikten mi? Kampüs inşaatını yapan firmaların yetersizliği var mı yok mu sorgulanmalıdır.

Rektör Ebubekir Ceylan yetersizliğini,başarısızlığını gizlemek için mi kampüs inşaatını taşımak istemektedir? Bizler Hakkari’nin temsilcileri olarak, Hakkari’nin kaderini Üniversite Rektörü ve yönetimine terk etmeyeceğiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİRSINA SAHİP ÇIKMADI

Bu üniversitemiz dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize olan katkısı ve mirasıdır.

Sen Rektör Ebubekir Ceylan Hakkari’ye katkı sunamadın, üniversiteyi hep geri götürdün ve bu mirasa sahip çıkamadın. Etrafına bak, üniversitelere bak, üniversitelerdeki gelişmelere bak örnek al.

Bizler Hakkari halkı ve temsilcileri olarak, mevcut kampüs arazisinin yapı yapmaya müsait olduğunu düşünüyoruz. Halkımız kampüs inşaatının bir an önce tamamlanmasını, büyümesini ve ilimize her anlamda katkı sunmasını beklemekteyiz.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ TEK BAŞINA KARAR VEREMEZ

Her ile bir üniversite şiarıyla kurulan Hakkari Üniversitesi Kampüsü, 8. yılından sonra  taşınacaksa da buna Üniversite Rektörü ve yönetimi tek başına karar veremez. Alternatif arazi aranacaksa Hakkarililerin onayıyla yine Hakkari şehir merkezinde aranacak ve bulunacaktır. 

Sen Rektör Ebubekir Ceylan, deneyimden yoksun, rektörlük görevinden önce hiçbir idarecilik yapmamış yönetici becerisinden uzak ve bundan dolayı da üniversiteyi bir kabus yuvasına çevirmiş hiçbir katkı sunamamışsın.

REKTÖRÜN İSTİFA ETMESİNİ BEKLİYORUZ

Dolayısıyla Rektör Ebubekir Ceylan’ın başarısızlığını kabul etmesi erdemliliğini göstererek bu görevden istifa etmesini bekliyoruz.

İstifa etmemesi halinde Hakkari’de istenmeyen adam ilan ediyoruz ve halkımızı konu ile ilgili imza toplamaya davet ediyoruz.

Toplanacak imzalar, bu basın bildirimizle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın YÖK Başkanımıza gönderilecektir” dedi.

Basın açıklamasına katılan kurumlar:

Hakkari’nin kanaat önderleri, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası, Hakkari Barosu, Hakkari Esnaf ve Sanatlar Odası, Hakkari Şoförler Odası, Hakkari Ziraat Odası, TMMOB Hakkari Temsilciliği, Mali Müşavirler Hakkari Temsilciliği,  İHD Hakkari Şubesi, MAZLUMDER Hakkari Şubesi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Hakkari Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı, Ensar Vakfı, Haksoyder, Yeşilay, Kızılay, Empati Derneği, Cilo Doğa Derneği, Kamer, Hakkari Kadın Girişimciler Derneği, Hakkari Merkez Mahalle Muhtarları—Hakkarihabertv.com

03-020.jpg07-007.jpg

Bu haber toplam 19892 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim