• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'deki bankalar dertli!

Hakan Taş

Banka şubelerinin en az olduğu kent Hakkari'dir. Bizde Vakıfbank, Ziraat Bankası, İşbank ve Halkbankası şubeleri uzun yıllardır hizmet vermektedirler. Garanti ve Denizbank yeni yeni hizmet vermeye başladılar. İlçelerimizde durum daha da vahimdir. Geçenlerde ilimizi ziyaret eden Gümrük Bakanımıza Çukurca Ticaret Odası Başkanı, "Bize acilen bir banka şubesi gerekli" teklifinde bulundu.

İlimizdeki banka şubeleri az personel ve dar kapasiteli binalarda hizmet veriyorlar. Özel bankaların mevcut hizmet binaları bile yok ve kiralarda sürünüyorlar. Vakıflar bankası şehir merkezinde en güzel arazide bir kümes gibi görüntü kirliliği oluşturuyor. Sizin anlayacağınız banka genel müdürleri ilimize hiç ama hiç önem vermiyorlar. Bankalarımıza yeterli personel, ihtiyaca cevap verebilecek fiziki ortam ve şube müdürlerine daha fazla yetki verilmesini talep ediyorum.

Gelelim asıl konumuza. Vatandaşlar zaman zaman beni cep telefonumdan arayarak ATM cihazlarının sık sık arıza verdiğini, özellikle aybaşlarında devre dışı kalındığını ihbar ettiler. Bende bu durumu ilimizin en iyi bankalarından biri olan Halkbankası, göreve yeni atanan en genç müdür Tahir Şimşek'e sordum. İşte aldığım ilginç yanıt;

"Kentimizin birkaç değişik yerlerinde hizmet veren ATM'lerimiz sürekli denetleniyor. Arıza durumunda bize uyarı geliyor. Bu ATM'lere sürekli yabancı cisimler koyularak devre dışı bırakılıyor. Birisi veya birileri bunu alışkanlık haline getirerek sık tekrarlıyorlar. Özellikle hastane bahçesindeki ATM'miz büyük sorun yaratıyor. Oysa orada güvenlik kulübesi mevcuttur. Arkadaşlarımızdan ricamız bu konuya vakıf olmalarıdır. Ayrıca hafta içi, hafta sonu hiç fark etmiyor. ATM'lerimizde arıza tesbit edildiği an hemen müdahale ederiz. Gece yarısı bile olsa seve seve gideriz. Bizim için en önemli etken müşteri ve halk memnuniyetidir"...

Banka genel müdürlerine şu hatırlatmayı da yapmak istiyorum; Banka adına ilimizde kalıcı bir hizmet olarak yatırımlarınız yok.

Halkbankası üst geçidi, İşbankası Anadolu Lisesi, Vakıflarbankası Yetiştirme Yurdu, Ziraat Bankası Çocuk Parkı, Denizbank aile bahçesi, Garanti Bankası Kültür Sanat Merkezi gibi... Bu tür hizmet atağınız bir rekabet havasında metropollerde var iken bizde neden olmasın. Batıda sürekli büyürken ilimizde ve bölgemizde neden hep küçülmeye gidiyorsunuz. İlçelerimizde birkaç banka var ama müdür bulunamıyor. Vakıflar bankası hizmet binasının derhal yıkılmasını talep ediyoruz.

TOKİ en güzel projeleri batıya, en klasik, köhne ve demode projeleri de bölgemizde hayata geçiriyor. Batıda em modern binalar bankalara ait iken ilimizde en kötü binalar bankalara reva görülüyor. Para üretiyorsunuz, para satıyorsunuz ama bize gelince para bulamıyorsunuz. Yeni yılda daha modern ve iyi bankalar görmek umuduyla...

Bu yazı toplam 4468 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim