• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'deki bereket ormanları'na fidan dikildi

Hakkari'deki bereket ormanları'na fidan dikildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 İlde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Hakkâri'de oluşturulan Bereket Ormanları’na fidan dikimi yapıldı.

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak düzenlenen etkinlik kapsamında bayanlarla birlikte İlimizdeki Bereket Ormanları’na fidan dikti.

Fidanları toprakla buluşturan Dr. Funda Toprak, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi’nin himayesinde 2012 yılında başlayan Gönül Elçileri Projesine 2015 yılında Bereket Ormanları Projesinin de ilave edildiğini anımsattı.

Toprak,"'İnşallah bu proje hayatımızın tüm alanlarına bereket getirir. İlimizde toprakla buluşan bütün fidanların da bu bereket umuduna dâhil olmasını diliyorum. Orman alanlarının genişletilmesi gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç sevgisinin kazandırılması maksadıyla oluşturulmuştur.

Ormanlarımız dünyanın akciğerleridir. Ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Son yıllarda Türkiye’nin dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülke arasına girip erozyonla mücadele konusunda dünya lideri konumundayız. Ormanlarımız yaşlılarımıza nefes, insanlarımıza bereket, çocuklarımıza gelecek olacaktır.

Bizler kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Gönül Elçileri Projesi kapsamında bu güzel girişime vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye, Orman İşletme Müdürlüğüne,

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Fatma Aliye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürümüze ve katılan misafirlerimize teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Mart ayındaki Orman Haftası’nda yapacağımız fidan dikme etkinliğimize de tüm Hakkârili hanımlar davetlidir. Bugün Bereket Ormanlarımıza dikilen fidanlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.

Hakkâri’de Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan Bereket Ormanları’na şu ana kadar 4.000 fidan dikilerek toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimi etkinliğine, Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak’ni yanı sıra Orman İşletme Müdürü Dr. Basri Mutlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Kaya ile çok sayıda bayan ve öğrenci katıldı. Hakkarihabertv.com

bereket-ormani-1.jpgbereket-ormani.jpgbereket-ormani-3.jpgbereket-ormani-4.jpg

 

Bu haber toplam 3058 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim