• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'deki herkes barış için dua etti

Hakkari'deki herkes barış için dua etti
Bir süre önce Hakkari’de meydana gelen olaylar yeniden yaşanmaması için cemaat hep birlikte dua ett.
Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hacı Sait camiinde vaaz veren Hakkari il Müftüsü M. Faysal Geylani, Hakkari’de gelişen üzücü olayın herkesi derinden üzdüğünü belirtti.
 
Geylani,”Kanın kanla yıkanmayacağını ecdadımızın böyle bir yol gitmediğini bilmeniz gerekiyor. Evlerimizde televizyon açtığımız zaman haberlerde Irak, Suriye, Filistin, kısacası tüm İslam ülkelerinde kan oluk oluk akıtılıyor. Bu akan kan Müslümanlarındır. Cenabı hak İslam alemine birlik beraberlik nasip eylesin.
 
İslam düşmanlarına fırsat vermesin. Bu olaylar karışısın da herkesin sağduyulu olmasını istediğimizde herkes vallah hocam bizim elimizden bir şey gelmiyor, kimseyi durduramıyoruz diyor. Madem ki durduramıyorsunuz bari iki rekat namaz kıldığınızda bu olayların durması için dua edin” dedi.
 
 imam-1.jpgHAKKARİ’DEKİ KÖTÜ İMAJI KALDIRALIM
Hacı Sait Cami imamı Sıddık Özatak  ise hutbede verdiği vaazda son günlerde Hakkari’de meydana gelen olaylarda oluşan ölüm, yaralanmalar ve mal kayıpları ile ilimiz hakkında oluşturulan kötü imaj bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir dedi.
 
Özatak,”Memleketimizin huzur ve sükunu için bizlere düşen görev vatandaşlarımız arasında oluşan olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktır. Bir Müslüman’ın din kardeşine üç gün üç geceden fazla terk edip küs durması helal değildir. İki Müslüman karşılaşırlar biri bir tarafa öteki öbür tarafa döner.
 
Halbu ki o ikisinin en iyisi önce selam verendir. Bu vesile ile olayda vefat eden kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı yaralılara da acil şifalar dileriz” şeklinde konuştu. Bir vatandaş ise, Bugün Hakkari'de okunan hutbede son günlerde ilimizde yaşanan olaylarla ilgili barış olması için çağrıda bulunuldu.
 
Biz Hakkari halkı bugün kılınan Cuma namazında kardeşçe aynı saflardaydık. Hutbemizde barış üzerine okundu. Dilerim bu barış bir an önce gerçekleşir. Cenabı hak aramızda huzur ve barışı hakim kılsın ve bize merhameti ile muamele etsin dedi. Haber: Serkan Kaya
muftuluk-manset.jpg
 
333.20140725184008.jpg
 
muftu-1.jpg
 
muftu-2.jpg
 
 
Bu haber toplam 3844 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim