• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de adliye binasına molotoflu saldırı

Hakkari'de adliye binasına molotoflu saldırı
Hakkari’de yüzlerce genç Medya Savunma Alanları’na yapılan bombardıman ve göz altıları protesto etmek amacıyla adliye binasına molotofkokteylleri ile saldırı yaptı.

Olayların yoğun yaşandığı Berçelan Mahallesi’nde adliye binası önünde nöbet tutan zırhlı araçlara gençler üst üste oncalarca molotofkokteyli attı. Atılan molotofkokteyllerinin isabet ettiği TOMA kullanılamaz hale gelirken, özel hareket timlerinin de bulunduğu polisler onlarca zırhlı araç ile mahalleri ablukaya alarak gaz bombaları, tazyikli su ve plastik mermiler ile gençlere müdahalede bulundu.

video-galeri.20110325161448.gif

Atılan gaz bombalarından birisi İsa Kavak adlı yurttaşın evinin önündeki park halindeki aracının yanmasına neden oldu. Olayı anlatan İsa Kavak, Evlerinde misafir olduğunu ve yemek yiyecekleri esnada komşularının aracımın yandığını söylemeleri üzerine fark ettiğini söyledi.

Kavak,” Evde misafir vardı. Tam yemek yiyecektik ki komşularım aracımın yandığını söylediler. Fakat atılan gaz bombalarından dolayı dışarı çıkamadım. Aracımın arka camından içeri bir gaz kapsülü girmişti. Aracım tamamıyla yanmasa da koltuklarım tutuştu. Sağ olsun yangını mahalleli söndürdü. Öte yandan aracımın bulunduğu binanın alt katındaki bir eve de gaz fişeği girdi. Evde bulunan 8 aylık bebek gazdan etkilendi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı” dedi.   

Ayrıca Bulak Mahallesi”de gençler kime ait olduğu belirlenemeyen bir aracı yol ortasına barikat olarak kurduktan sonra ateşe verdi. Aynı mahallede bulunan 80. Yıl polis lojmanlarına ise 3 ses bombası attıldı.

Kıran Mahallesi’nde ise eylem yapan gençlere yüzünü kapatan yaşlı bir kadın eline aldığı tas ile tepsiye vurarak ses çıkarıp gençlerin eylemine destek verdi. Polislerin orantısız attığı gaz bombaları bahçelerdeki kuru otların yanmasına neden oldu. Çıkan yangınlar için gelen itfaiye ekipleri, polislerin kullandığı yoğun gazdan dolayı bir süre yangına müdahale edemezken, yurttaşlar kendi imkanları ile yangını güçlükle söndürebildi. Birçok mahallede eş zamanlı başlatılan eylemler gece geç saatlere kadar devam etti. Hakkarihabertv.com

olay-01.jpgolay-02.jpgolay-03.jpgolay-1-001.jpgolay-2-001.jpg

 

Bu haber toplam 12205 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim