• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkari’deki STK’lar artık yeter dedi

Hakkari’deki STK’lar artık yeter dedi
Hakkari’de bir araya gelen 26 sivil toplum örgütü (STK) ortak basın açıklaması yaparak daha fazla kanın dökülmemesi için operasyonların biran önce durdurulmasını istediler.

Bulvar Caddesi önünde bulunan Bınevş Kadın Merkezi önünde düzenlene basın açıklamasına Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, HDP, DBP eş başkanları ile 26 STK temsilcisi katıldı.

Burada 26 STK adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, tüm Türkiye’yi ve Kürdistanı yangın yerine çevirmek isteyenlere, halkların acısına acı katmak isteyenlere artık yeter diyoruz dedi.

Akbulut,”20 Temmuz günü Kobanê halkının gerçekleştirdiği devrime omuz vermek için Suruç’ta toplanan sosyalist gençlere yönelik katliamla barış ve kardeşlik maskesi düşen AKP ve Cumhurbaşkanın ülkemizi ateşten bir topa çevirmesine izin vermeyeceğiz.

ÜLKEMİZ UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR

7 Haziran seçimlerinden istediği sonucu alamayan, Halkaların barış ve devrim umudu karşısında yenilen AKP seçimle alamadığını savaşla almak istiyor. Şu an ortada meşru bir hükümet yokken, geçici bir hükümet ile AKP ve Cumhurbaşkanının çıkarları için tüm halklarımızın geleceği tehlikeye atılmakta, savaş ve ölüm siyaseti ülkemize tek gerçek olarak dayatılmaktadır. AKP ve Cumhurbaşkanlığı ülkemizi bir uçuruma sürüklemektedir.

SAYIN ÖCALAN’A TECRİT UYGULANIYOR

Sayın Abdullah Öcalan’ın bin bir emek ve umutla başlatıp ülkemiz halklarına emanet ettiği Demokratik Çözüm ve Barış Süreci, AKP ve Cumhurbaşkanı tarafından yok sayılmak ta, bu sürecin mimarı Sayın Abdullah Öcalan’a tecrit uygulanmakta, adı konulmamış bir OHAL ile halklarımıza savaş ve ölüm dayatılmaktadır.

Son günlerde İŞİD terör örgütüne operasyon yapıyoruz bahanesiyle, tüm Türkiye ve Kürdistan illerinde akıl almaz biçimde polis şiddeti uygulanmakta, 12 Eylül darbesini aratmayacak gözaltı, tutuklama ve infaz uygulamalarıyla halklarımız baskı altına alınmaktadır.

SENDİKA GENEL MERKEZLERİ BASILIYOR

 Sendika Genel Merkezleri basılmakta, demokratik bir hak olan yürüyüş ve basın açıklamalarına yasaklar getirilip, vahşice müdahale edilmektedir. İstanbul’da bir vatandaşımızın cenaze törenine valilik tarafından müsaade edilmediği için 3 gündür cenaze kaldırılamamaktadır. Başta Cizre, Nusaybin olmak üzere gençler sokak ortasında katledilmekte, failleri ile ilgili hiçbir işlem yapılmamaktadır.

CENAZELERİMİZİN GELİŞİ ENGELLENİYOR

Rojava Devriminde yaşamını yitiren gençlerimizin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi engellenmektedir. Halkımızın haber alma hakkı engellenmekte basın kuruluşlarına sansür uygulanmaktadır. Tüm sokak başlarına yerleştirilen, geceleri sokak ve mahallerde insanlarımızı taciz edip rahatsız eden yüzleri maskeli, polis olup olmadığı bile belli olmayan silahlı, panzerli guruplar bizlere doksanlı yılları hatırlatmaktadır.

KÜRDİSTAN İNSANSIZLAŞTIRILMAK İSTENİYOR

“sınır ötesi operasyon” diyerek askeri saldırılar ve uçak bombardımanları ile halkımızın yaşadığı yaylalar, dağ köyleri bombalanmakta birçok can kaybına sebep olunmaktadır. Ormanlar yakılarak, söndürmek isteyenlere müdahale edilerek Kürdistan tekrar insansızlaştırılmak istenmektedir.

TÜM KAMOYUNA ÇAĞRIMIZDIR

Sayın Abdullah Öcalan’ın bin bir emek ve umutla başlatıp ülkemiz halklarına emanet ettiği Demokratik Çözüm ve Barış Sürecine sahip çıkılmalı ve tecrit kabul edilmemelidir.Halkımız polis olup olmadığı bile belli olmayan yüzü maskeli eli silahlı gruplara karşı uyanık olmalı, mahalle halkına yönelik taciz ve saldırıları kabul etmemelidir. Halkımız yayla ve köylerimizin bombalanmasına, kardeşlerimizin öldürülmesine ve ormanlarımızın yakılmasına karşın gerekirse canlı kalkan olarak demokratik tepkisini göstermelidir. Halkımız basın kuruluşlarımıza sahip çıkmalıdır.

Bizler Hakkâri’nin Demokratik Kitle Örgütleri, Dernekleri, Sendikaları olarak AKP ve Cumhurbaşkanlığına sesleniyoruz; Savaşta ve tecritte ısrar etmek, halklarımıza katliam ve baskı politikalarıyla yönelmek hiçbir sorunu çözmeyecektir. Sayın Abdullah Öcalan’la müzakereler derhal başlamalı,  Katliamların, savaşın ve soygunların sorumluları adil ve tarafsız bir yargı önüne çıkarılmalı, sansüre son verilmeli ve OHAL uygulamalarından vazgeçilmelidir” dedi.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASINA KATILAN KURUMLAR

(BARIŞ ANNELERİ, İHD, MEYA-DER, CİLO DOĞA DERNEĞİ, KURDî-DER, KESK ŞUBELER PLATFORMU, ZİRAAT ODASI, ŞOFÖRLER ve OTOMOBİLCİLER ODASI, KENT MECLİSİ, TÜRK-İŞ, DİSK, HAK-SOY DER, SERBEST MUHASEBECİLER ve MALİ MÜŞAVİRLER ODASI,

BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ, KJA, SANATÇILAR MECLİSİ, KAMERAMANLAR MECLİSİ, FEQİYE TEYRAN KÜLTÜR MERKEZİ, KIZILAY DERNEĞİ, KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ, ESNAF VE SANATKARLAR ODASI,BASIN EMEKÇİLERİ, HDP VE DBP EŞ BAŞKANLARI VE YÖNETİMLERİ) /Hakkarihabertv.com

stk-lar-m.jpg

Bu haber toplam 3607 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Medine İpeği Şal25 Nisan 2024 Perşembe 08:52
  • Sintine Pompası25 Nisan 2024 Perşembe 08:47
  • Tek Gül Ne Anlama Gelir?25 Nisan 2024 Perşembe 08:45
  • TV Ünitesi Mobilyaları25 Nisan 2024 Perşembe 08:43
  • Sınır 'da imece usulü bağ çapalama mesaisi24 Nisan 2024 Çarşamba 13:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim