• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Hakkari'deki yatırımlar masaya yatırıldı!

Hakkari'deki yatırımlar masaya yatırıldı!
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında 4. Dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan koordinasyon kurulu toplantısına Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman,Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, bazı kurumların bölge müdürleri ve ildeki kurum müdürleri katıldı.

Devletin il ve ilçelere büyük yatırımlar yaptığını belirten Vali Toprak, bu yatırımların bir kısmının tamamlandığını, halen devam eden yatırımların bitirilmesi içinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Vali Toprak,"Yüksekova İlçesi’ne yeni yapacağımız 16 kilometrelik iki tüneli kapsayan yolumuz 600 milyon TL’nin üzerindedir. Buradaki yatırım rakamları büyük. DSİ’nin yine barajlar ve sulamalar ilgili yatırımları çok büyük rakamlar tutuyor. Üç tane barajımız var.

Bir tanesi tamamlanmak üzere ikisi bitmek üzere. Dilimli Barajı’nın sadece rölekasyonu kaldı. İlimizde büyük bir yatırım var. Yatırım programlarında projelerin toplamı 2017 yılı 4. dönem itibariyle 6 milyar 299 milyon 552 bin 494 TL olup 788 projeyi kapsıyor.

Bu rakam devletimizin ne kadar yatırım içerisinde olduğunu çok net ortaya koyuyor. Dere ıslahlarımız devam ediyor. Her tarafta yoğun bir faaliyet var. Hizmetleri birebir takip eden bakanlarımız var. Geçenlerde Orman ve İşleri Bakanımız geldi, burada çok mantıklı ve hesaplı taahhütlerde bulundu.

Bunların takip görevini de bize verdi. Bizim arkadaşlarımız da onu takip ediyorlar. Üç ayı doldurduğumuzda biz onu rapor halinde Sayın Bakanımıza sunacağız. Dağbaşı Dağlıca dediğimiz yolumuzda çalışmalar devam ediyor. Elimizdeki büyük projeleri hızlandırarak tamamlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

 İş alan müttehit firmalara da seslenen Vali Toprak,”Bazı firmalar kırımla iş alıyor sonrada işlerini aksatmaya yelteniyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.

Madem ki bu işi yapamıyorsanız neden alıyorsunuz. Hakkari bölgesini bilerek bu işi aldınız ve işinizi doğru düzgün yapacaksınız. İşini iyi yapan bazı firmalarda var onlara da teşekkür ediyoruz “ dedi.

 Toplantı basına kapalı olarak devam etti. Haber: Feyzullah Taş

valilik-toplanti-1-001.jpgvalilik-toplanti-m.jpgvalilik-toplanti-2.jpg
 

Bu haber toplam 3017 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim