• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkâri’den Antalya’ya Kültür ve Sanatla kardeşliğe merhaba

Hakkâri’den Antalya’ya Kültür ve Sanatla kardeşliğe merhaba
Antalya’ya giden Hakkâri Gençlik Merkezi eğitmenleri tarafından resim ve el sanatları sergisi sergilenecek.

“Hakkâri’den Antalya’ya Kültür ve Sanatla Kardeşliğe Merhaba “projesi kapsamında yabancılaşmanın yaygınlaşarak içselleştiği ve insana ait en temel değerleri tehdit eder hale geldiği günümüz koşullarında, nesneleşerek parçalanmaya karşı mücadelede, çıkış yollarından biri de sanattan yansıyan ışıktır bakış açısı ile  Antalya’ya giden Hakkâri Gençlik Merkezi eğitmenleri tarafından resim ve el sanatları sergisi sergilenecek.

 Ardından geçmişten bugüne uzanan çizgimiz olan, kültür, dil ve geleneklerin aktarıcısı olan halk oyunları gösterisi sergilenecek. Hakkâri’nin yöresel giysileri şıklığı ve estetik görünüşüyle dikkat çekicidir. Başa takılan rengarenk püsküllerle süslenmiş kesrevanlar, ayak bileklerine kadar uzanan Kıras ve Fistanlar, kollara dolanan Levendiler ve ince bellere takılan gümüş kemerler ve diğer aksesuarlarla yöre kültür ve yaşamın en renkli örneklerini sergilemektedir.

 

Hakkari halk oyunları folklorik bir hazinedir, çok zengin ve çeşitlidir Hakkari Gençlik Merkezi de bu çeşitliliği en iyi şekilde yansıtmak amacıyla yola çıkacak. Son olarak da Hakkâri Gençlik Merkezine bağlı Bin Bir Surat Tiyatro Topluluğu Antalya’da, Gençlik Merkezi eğitmenlerinin yönettiği ‘Yatırlı Günler’ adlı oyunu sahneleyecek. Tiyatro, sanatın tümü gibi bir okuldur; insanı eğitir, eşitler, geliştirir. İnsanın dünyasının sınırlarını genişletir. Bin Bir Surat Tiyatro Topluluğu da bu sınırları genişletmek adına tiyatro gösterileri ile insanı insana insanca anlatmayı hedefliyor.

Hakkâri’de iyi bir başlangıç yapan ekibin asıl amacı “Türkiye’de Kütüphanesiz Okul Kalmasın” sloganıyla  birer kitap karşılığında temin edilen davetiyelerle  Antalya da dâhil tüm Türkiye’yi sanatla buluşturup sanatı yaymak ve yeni oyunlarla seyirciyle buluşup yeni kütüphanelerin oluşmasına katkı sağlamaktır.

Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de desteğini alan ekip önümüzdeki süreçte projeyi farklı illerde sürdürmeyi planlıyor.

Proje hakkında bilgi veren Hakkâri Gençlik Merkezi Müdürü Şemsettin Uçar, İnsanın olduğu her yerde sanat da vardır dedi. Uçar,” Geçmiş dönemler incelendiğinde insanoğlunun ortaya çıkışı ile birlikte sanat eserleri de varlığını göstermeye başlamıştır.

Bu durum insanın herhangi bir araçla kendini ortaya koymak istemesinden kaynaklanır. Çünkü sanat insanın duygu ve düşüncelerini herhangi bir araç yoluyla bir şekle yansıtabilmesidir. Biz de gerek “1 Kitap 1001 Sanat” adıyla projelendirip profesyonel genç tiyatrocularımız olan “1001 Sanat Tiyatro Topluluğu” ile gerek sergileyeceğimiz resim ve el sanatları sergisi ile gerekse kültürümüzün vazgeçilmez yapı taşı olan folklor ekibimizle duygu ve düşüncelerimizi en iyi şekilde sanatla yansıtmaya çalışıyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

1-706.jpg

 

 

Bu haber toplam 1145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim