• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari’den “Arap Ülkelerine” ihracat başladı

Hakkari’den “Arap Ülkelerine” ihracat başladı
Hakkari’de 40 kişinin istihdam edildiği "Fam Tekstil" fabrikasında üretilen tişörtler Arap ülkelerine ihracata başladı.

Çözüm süreci ile birlikte Biçer Mahallesi eski Hisaş İplik Sanayi sitesinde 40 kadının istihdam edildiği bir tekstil fabrikası üretime başladı.  İşsizliğin her geçen gün arttığı Hakkari’de iş bulma imkanı bulan kadınlar burada çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek fabrikanın kendilerine umut kapısı olduğunu söylediler.

Hakkari’de 35 yıldır esnaflık yapan İsmail Çatal, ürettikleri ürünleri Arap ülkelerine ihracat ettiklerini söyledi.

ARAP ÜLKELERİNE İHRCAT YAPIYORUZ

Hakkarili işadamı İsmail Çatal, Hakkari’de 35 yıldır esnaflık yapıyorum. İlk mesleğim  terzilik ve tekstil üzerinedir. Yaklaşık bir yıl önce “Fam Tekstil” fabrikasını kurdum. Ancak ekonomik krizden dolayı 2 ay önce üretime geçebildik. Hakkari Valiliğine eski Hisaş dediğimiz bu yerin onarılmasını talep ettim. Sağ olsun Valilikte bize yeri onarıp tahsis etti. Burada ürettiğimiz ürenler Arap ülkelerine gidiyor. Burada erkek tişörtü üzerinde çalışıyoruz. Atölyemizde birkaç ay daha fason yapmayı düşünüyoruz ve mevcut komşu ülkelerimize işletme sermayesini bulabilirsek, mevcut ülkelere kendi ihracatımızı kendi markamızı oluşturup ihracatımızı yapmayı düşünüyoruz”

BİZE AĞABEYLİK YAPACAK FİRMA VE DEVLET DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Hakkari’nin en çok işsiz olduğu illerin başında yer aldığını ifade eden Çatal,” Hakkari’mizde istihdamı sağlamak çerçevesinde İstanbul’da bize ağabeylik yapacak firmaların bize destek sunmalarını bekliyoruz. Hatta birlikte bu işi götürmeyi de talep ediyoruz. Buraya devletinde desteğini istiyoruz. Ne devletten nede bir ajanstan destek almış değiliz kendi imkanlarımız ile bu atölyeyi kurduk. Kendi öz sermayemiz ile kurduk”

İŞLETME SERMAYE SIKINTISI YAŞIYORUZ

İşin yürüyebilmesi için desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Çatal,” Burada işletme sermaye sıkıntısı yaşıyoruz ve bu işletme sermayesini de yine ipotek verme kaydı ile hibe istememe çerçevesinde düşünüyoruz. Geri ödemeli bir işletme sermayesini biraz uzun vadeli bulabilirsek mevcut komşu ülkelerden faydalanacağımız ve istihdamında arttırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Tekstil fabrikasında 2 aydır çalışan Leyla Dayan ise, İki aydır burada çalıştığını ve makinaların bir çoğunu öğrendiğini söyledi. Dayan,” Böyle yerlerin daha çok açılmasını isterim. Çünkü işsiz kardeşlerimiz çok. Hepsinin de meslek öğrenmesini isterim. Ailelerine destek olmaları için böyle yerlerin açılması önemlidir. Burada günümüz çok güzel geçiyor. Hem eğleniyoruz hemde işimizi en güzel biçimde yapıyoruz. İş adamlarından böyle yerlerin artmasını istiyorum” dedi. Serkan Kaya'nın Özel Haberi (İHA)

fam-tekstil-1-(5).jpg

fam-tekstil-1-(6).jpgfam-tekstil-1-(3).jpgfam-tekstil-1-(1).jpgfam-tekstil-1-(2).jpg

Bu haber toplam 5904 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim