• BIST 9679.8
  • Altın 2488.902
  • Dolar 32.4132
  • Euro 34.4178
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Hakkari’den İstanbul’a ‘kardeşlik’ seferi

Hakkari’den İstanbul’a ‘kardeşlik’ seferi
Hakkari Belediyesi, kardeş belediye oldukları İstanbul Beşiktaş Belediyesine ‘kardeşlik’ seferi düzenledi.

Geçtiğimiz yıl 2014 1 Eylül Dünya Barış Gününde Hakkari’ye ‘barış seferi’ düzenleyerek kentte barış ve kardeşlik adına büyük bir organizasyon yapan İstanbul Beşiktaş Belediyesi, burada Hakkari Belediyesi ile kardeş belediye olmuştu.

Bu projenin mimarı olan ve Hakkari’ye kardeşlik rüzgarını getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Hakkari’nin ihtiyaç duyduğu her türlü belediyecilik hizmetini kardeş belediye olarak yapma sözünü vermişti. Hazinedar’ın verdiği söz zaman kaybetmeden 2014 yılı iş sezonunda Hakkari’de yol, sokak ve kaldırım gibi önemli hizmetler hayata geçmiş oldu.

'BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN ISRARI YENİDEN CANLANDI'

7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrasında bölgede yeniden başlayan çatışmalı süreç hayatı durma noktasına getirirken, kardeş belediyelerin barış ve kardeşlik için başlattığı çalışmalar durmuştu. 1 Kasım 2015 genel seçimleri sonrasında bölgedeki çatışmalı sürecin duraklaması ile kardeş belediyelerin barış ve kardeşlikteki ısrarı yeniden canlandı.

'YENİ PROJELER İÇİN KARARLAR ALINDI'

Bunun üzerine İstanbul’a ‘kardeşlik’ seferi düzenleyen Hakkari Belediyesinden yedi kişilik bir heyet altı gün boyunca Beşiktaş Belediyesinin misafiri oldu ve halkların kardeşliği için kardeş belediye olarak yeni projeleri hayata geçirmenin kararlarını aldı.

'KARDEŞLİK MESAJLARI VERİLDİ'

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Çuşkon ve beraberindeki belediye personellerinden oluşan heyet, altı günlük ziyaretlerinin ikinci gününde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Başkan Yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan sanatçılar parkında kahvaltıda bir araya geldi.

Burada iki kardeş belediyenin başkanı ve eş başkan vekilleri kardeşlik mesajları vererek, ‘Bu projeyi hayata geçirirken ciddi risklerin alındığını, fakat insanın elini taşın altına koymadan da bir şey yapılamayacağını’ ifade ederek yapılan her şeyin halkların kardeşliği adına yapıldığını belirtti.

'HAZİNEDAR, YENİ HİZMETLER İÇİN SÖZ VERDİ'

Kısa bir sürede Hakkari’de yaptıkları ile Hakkari halkının gönlüne taht kuran Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar kahvaltıda yaptığı konuşmasında, önümüzdeki bahar ayında Hakkari’ye Bedensel Engelliler Kompleksi ve Park (Spor Kompleksi) yapma sözü vererek, bunların temel atma törenleri için Hakkari’ye geleceklerini söyledi.

Hazinedar'ın ardından bir konuşma yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Nazmi Çuşkon, “Bizlere kardeşlik elini uzatarak bizleri yalnız bırakmayan çok değerli Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın Av. Murat Hazinedar'a, başkan yardımcısı Mehmet Ali Tüy’e, belediye meclisine ve tüm ekibine Hakkari halkı adına burada sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve belediye meclisini yeniden Hakkari’de görmekten ve kendilerini misafir etmekten onur duyacağız” dedi.

'HEYET ALTI GÜN BOYUNCA ÇEŞİTLİ GÖRÜŞMELER YAPTI'

Heyetin altı günlük ziyaretinde hizmet projeleri üzerine görüşmeler Beşiktaş Belediye Başkan yardımcıları ile ayrı ayrı alınan toplantılarda devam etti. Heyet ayrıca İstanbul’da yaşayan Hakkarili iş adamlarıyla ve büyük holdinglerin ceo’larıyla da bir araya gelerek iş dünyasından tanınmışlarla da temaslarda bulundu.  Haber: Mahir Yıldız

belediye-es-baskanlari-1-001.jpgbelediye-es-baskanlari-2.jpgbelediye-es-baskanlari-m.jpgbelediye-es-baskanlari-3-001.jpg

Bu haber toplam 8708 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim