• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkarihabertv futbol turnuvası başlıyor

Hakkarihabertv futbol turnuvası başlıyor
Hakkâri Haber TV (Kurumlar arası halı saha futbol turnuvası) başlıyor.

Turnuvaya katılacak takımlardan istenilen belgeler.

1-İsim listesi en az 7 en çok 12 kişi ismi yazılacak

2-Kurum personeli olacak verilecek isim listesinde sağlık ile ilgili rapor turnuvaya katılan her kişi tarafında imzalamak zorunda.

3-Turnuva katılım ücreti. 400 TL

Başvuru tarihi 26.11.2018 bitiş tarihi 10.12.2018

NOT: müsabakalar Cumartesi-Pazar günleri oynanacak. Turnuva grup aşamasında başlayıp gruplardan çıkan takımlar burada kendi aralarında yapacakları müsabakayla bir üst tura geçecek.

1.Grup VETERAN grubu olacak(bazı kurumlar yaş grubuna girdiğinde bu kurumlar VETERAN grubunda mücadele edecek. Gruplardan çıkan VETERAN takımı bir üst turda kendi aralarında oynayacak.

Müracaat: Murat Taş 0 543 679 17 30


HAZIRLAYAN: Hakkâri Haber TV (Kurumlar arası halı saha futbol turnuvası)

AMACI: Hakkâri ilinde kurumlarda çalışanlar arasında birlik ve beraberliği ile kurumlar arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonu artırmak amacıyla düzenlenmiştir.

Nasıl Düzenlenir?

Organizasyonu düzenleyecek kurum önce bir duyuru yayınlar. Son başvuru tarihine kadar. Müracaat eden takımlar kura çekimi sonrasında önce gruplara ayrılır. Gruplarda puan usulü maçlar yapıldıktan sonra (grupla belli olduktan sonra gruptan çıkacak takım sayısı belirlenecektir). Sonrasında tek maç üzerinden oynanan eleme sistemli müsabakalar yapılır. Finale kadar süren heyecan, bir takımın Şampiyon olmasıyla sona erer. Müsabakalar Arena ve Hedef halı sahalarında oynanacak. Turnuva maçları Cumartesi-Pazar günleri oynanacak.

FORMAT - KOŞULLAR

1-Takımlar Hakkâri ili ve köylerinde kurumlarda çalışanı olduğunu belgelendirdikleri (  kurum amirinden imzalı isim listesi) en fazla 7 en çok 12 oyuncudan oluşabilir. Gerekli belgeler takım sorumluları tarafından tertip Komitesine teslim edilecek, turnuva boyunca bu liste dışından oyuncu oynatılmayacaktır. Turnuvaya resmi kurumlar dışında, Hatso, Hakkaribarosu, 50 üzeri personel çalıştıran özel sektörler katılabilir.

2-Müsabaka listesine en fazla 12 sporcu yazılabilir ve bir müsabaka sırasında oyuncu değişiklik hakkı 5 ile sınırlıdır.  

3-Takımlar sahaya kaleci hariç en az 6 oyuncu ile çıkılabilir.

4-Takım sorumluları, takımlarının maçlara zamanında gelişlerinden, komiteyle olan ilişkilerden, alınan kararların ve kuralların takımlara iletilmesinden ve takımların turnuva şartlarını yerine getirmesinden tek sorumlulardır.

5-Takım oluşturamayan kurumlar kendi aralarında takım oluşturabilir.

6-Bir Kurum Personel sayısına göre istediği kadar takımla katılabilir.

7-Her oyuncu yalnız bir takımda mücadele edebilecektir her kuruma 1 kişi İŞKUR elemanı yazabilir).

8-Takım listesinde ismi olmayan oyuncu müsabakalara katılamaz. Liste dışı oyuncu oynatıldığı tespit edildiğinde mazerete bakılmaksızın skor hükmen 3–0 olarak belirlenecektir.

9-Takımlar kesin kayıt işlemlerini tamamlamadan katılım ücreti verilmeden lige katılmış sayılmazlar.

10-Maça gelmeyen takımların mazeretine bakılmaksızın hükmen yenik sayılır.

11-Ligde galibiyet 3, yenilgi 0 puan olarak değerlendirilir.

12-Kayıt işlemleri, maçların düzeni ve kontrolü, istatistiklerin maçlarda toplanması ve ilgili yayın organlarında (web sitesi) yayınlanması, takımlara ve oyunculara verilecek ödüllere ve uygulanacak cezalara karar verme yetkisi tertip komitesine aittir.

13-Her takım kendi seyircilerinden sorumludur. Seyircilerin sebebiyet vereceği her türlü maddi ve manevi zararda oyunculara ve takıma ceza verme yetkisi tamamen lig yönetimine aittir.

14-Lig personeli veya hakeme fiziki saldırı durumunda ise kesinlikle ligden ihraç kararı alınacaktır.

15-Halı sahalarda oynanacak lig maçları gruplara halinde oynanacak

16-Çeyrek final, yarı final ve final maçları tek maç eleme usulü şeklinde olacaktır.

17-Ödül olarak; 1,2 ve 3. olan takımlara Kupa verilecektir.

OYUN KURALLARI

1-Her maç süresi 50 dakikadır. (25 dakika x 2 devre), Oyuncu değişikliği hakkı 5. Çıkan oyuncu tekrar girebilir.

2-Bir oyuncunun giymek zorunda olduğu temel giysi ve gereçler; kollu bir forma veya tisört, şort veya eşofman altı, çorap ve spor ayakkabısıdır. Sadece suni çime ve halı sahaya uygun ayakkabılar kullanılabilir. Vidalı kramponla oynamak yasaktır.

3-Müsabakalarda takımlar kendi yaptırdığı formalarla veya renkli yeleklerle müsabakaya çıkabilirler.

4-Hakemlerin günlük raporları doğrultusunda fairplay’e aykırı hareketlerde bulunan takımlara turnuva statüsü çerçevesinde ceza verilir.

5-Sportmenliğe aykırı her türlü davranış (küfür, kavga vs.) Lig’den ihraç sebebidir. Lig'den ihraç edilen takımların maçlarında hükmen mağlup statüsü uygulanır.

6-Hükmen mağlup takımlar 3–0 mağlup kabul edilir.

7-Disiplin komitesi katılacak takım sorumluları arasından 5 kişi olarak seçilir.

8-Maç saatinde gelmeyen takımlar 3–0 hükmen mağlup sayılacak, eğer maç sonucu başka takımları ilgilendiriyor ise maça gelmeyen takım sorumluları kurumumuzca bundan sonra düzenleyeceği turnuvalara hiçbir şekilde katılamayacaklardır.

9-Lig kuralları içerisinde kart cezası (kırmızı kart) uygulaması o müsabakada geçerli olacaktır.

10-Müsabakada centilmenlik dışı hareketler (küfür, kavga çıkarmak, rakibini sakatlayıcı kasti faullervs…) ile turnuvaya gölge düşürerek Kurum Çalışanlarını gerek halkımız arasında gerek yerel ve ulusal medyada zor durumda bırakanlar görevli komite üyesinin raporu doğrultusunda disiplin komitesi tarafından cezalandırılırlar.

11-Yukarıda yazılan kurallar haricinde halı sahada uygulanabilecek normal futbol oyun kuralları geçerli olmakla beraber, tartışmalı durumlarda oyun esnasında Hakem ve Görevli Komite Üyesi kararları geçerlidir.

12-Eleme maçlarının berabere bitmesi durumunda, seri 5'er penaltı atışı kullanılır. Penaltı atışlarında galip gelen takım bir üst tura çıkmaya hak kazanır.

13-Aile Hekimliklerinden veya Kamu Kuruluşlarının resmi doktorlarından sağlık raporu almak zorundadır.  Ya da mevcut sağlık raporu kendi imzalaması sorumluluğu üzerine aldığını ifade etmektedir. Turnuvaya katılan takım futbolcuların sağlık sorunları olanların turnuva komitesinin her hangi bir sorumluluğu yoktur.

14-İstenilen belgeler takımların isim listesi ve sağlık raporu.

15-Katılım ücreti 400 TL.

16-Turnuva başvuru tarihi başlangıç 26.11.2018 bitiş 10.12.2018

17-Turnuvaya katılan takımlar yukardaki tüm maddeleri kabul etmiş sayılır.

Bu haber toplam 2971 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim