• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkarili 115 yaşındaki ninenin hac özlemi...

Hakkarili 115 yaşındaki ninenin hac özlemi...
9 senedir kurada ismi çıkmayan Rihan Nine, hacca gitmek için umudunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağladı

İlçenin Beşevler Mahallesi’nde ikamet eden ve kimlikte 1904 doğumlu olan 7 çocuk annesi Rihan Sevin, 9 senedir hac kuralarında ismi çıkmasa da umudunu kaybetmedi. 

Özlem duyduğu hac görevini yerine getirmek için yetkililerden destek bekleyen Rihan Nine, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Her gün evinin penceresinin önünde oturarak kendisine gelecek güzel haberi bekleyen Rihan Nine, umudunu koruyor.

“Rüyamda 3 kez hacca gittiğimi gördüm”
Tek isteğinin hacca gitmek olduğunu söyleyen Rihan Nine, “Allah şahit hacca gitmeyi çok istiyorum. Adımın kuradan çıkmasını çok istiyordum. Oğlumun beni götürüp getirmesini istiyorum. Eğer oğlum benimle gelmezse, kutsal topraklara gidip gelemem. Rüyamda gördüm, 3 kez hacca gidip gelmişim. Ancak 9 sendir ismim kuradan çıkmıyor” dedi.

Umudunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağladı
Kuradan isminin çıkmaması üzerine umudunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlayan Rihan Nine, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan beni hacca göndermesini ve bana yardımda bulunmasını çok istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yana umutluyum.

Allah’ın izniyle hacca gideceğim” ifadelerini kullandı.
Rihan Sevin’in gelini Vahide Sevin ise kayınvalidesinin isminin 9 senedir kuradan çıkmadığını belirterek, “Annem hac için ismini yazdı ancak kuradan çıkmıyor. Her sene özlemle isminin çıkmasını bekliyor. Oğluyla beraber gitmeyi çok istiyor” diye konuştu.

Her gün pencere önünde güzel bir haber bekleyen Rihan Nine’nin eşi Aziz Sevin de, “Eşimin hacca gitmesini çok istiyorum. Kimlikte yaşı büyük yazılmış ama gidebilir. Öyle elden ayaktan düşmemiş, zaten hacca gitmeyi çok istiyor. 2-3 kez rüyasında hacca gittiğini söyledi” dedi.

Rihan Seven’in torunu Mensur Sevin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ninesinin hacca gönderilmesi için destek beklediğini söyleyerek, “Ninem çok üzülüyor. Tüm isteği, hacca gitmektir. Ölmeden hacca gitmeyi çok istiyor” şeklinde konuştu. İHA

hac-ozlemi.jpg

Bu haber toplam 3036 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim