• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkarili çocuklara sahip çıkan yok

Hakkarili çocuklara sahip çıkan yok
Hakkari’de temel eğitim kayak kursuna katılan çocuklar, yetkililerin kendilerine malzeme yardımında bulunmasını istedi.

 FEYZULLAH TAŞ

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'deki dondurucu soğuklara rağmen normal kıyafetlerle şehir stadyumundaki sahada uygulamalı temel eğitim kayak kursuna katılan ve ayaklarındaki hediklerle kayak pistini ezerek hazır hale getirmeye çalışan çocuklar "Sesimizi duyun ve bizi malzeme gönderin" diyorlar.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sömestri tatili nedeniyle açmış olduğu temel eğitim kayak kursuna yaklaşık 130 çocuğun katılıyor. Kurs eğitmeni olan Hakkari Kayak İl Temsilcisi Halit Kurşun, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kayak tesislerine gitme imkanları olmadığı için uygulamalı eğitimleri şehir stadyumundaki sahada yaptıklarını belirtti.

 Hakkari'nin 'Dağların kenti' olarak bilindiğini anlatan Kurşun, çocukların eğitime büyük ilgi göstermelerine rağmen kayak malzemesi sıkıntısı çektiklerini anlattı. Kursa katılmak için 250 çocuğun başvuru yaptığını ancak malzeme sıkıntısı nedeniyle 130 çocuğu alabildiklerini söyleyen Halit Kurşun "Çocuklar kayak kursuna pantolon ve eşofmanla geliyorlar.

kayak-4.jpg

 Buna üzülüyorum ancak elimde gelen bir şey yok. Hakkari'de kuzey disiplinde 8 milli kayakçımız var. Alt disiplinde de iyi sporcular yetiştiriyoruz. Biz artık dünya şampiyonluğu için iddialı olacağız. Neden Türkiye'den dünya şampiyonu çıkmasın. Bizler de artık Hakkari'de sesimizi duyurmak istiyoruz. Bir kar aracımız var, bazen arızalı olduğu için kendi eski usulle hedikle merdiven yürüyüşü yaparak pisti ezmeye çalışıyoruz" dedi.

kayak-1.jpg
 

 NE OLUR BİZE MALZEME GÖNDERİN
Kayak kursuna katılan çocuklar ise elbise ve kayak malzemelerinin eksik olduğunu belirterek normal elbiselerle kursa katıldıklarını ifade ettiler. Yetkililere seslenen Hakkarili çocuklar,"Biz de batıdaki çocuklar gibi kayak elbiseleri ile kayak kaymak istiyoruz. Bakın malzememiz yok, bu soğuk kış günlerinde normal elbiselerle kayak kursuna katılıyoruz. Ne olur sesimizi duyun ve bize sahip çıkarak malzeme gönderin" şeklinde konuştular.

kayak-3.jpg

Kurs sırasında ise İl Özel İdaresi'ne ait bir iş makinesi şehir stadyumuna gelerek sahayı karlardan temizlemek için çalışma başlattı.

kayak-5.jpg

kayak-6.jpg

Bu haber toplam 4356 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim