• BIST 9561.41
  • Altın 2479.624
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7359
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari'li doktor zirvede!

Hakan Taş

Adı Şinasi SEVMİŞ

Yaşı : 44

Mesleği: Prof.Dr. Genel Cerrah

Memleketi: HAKKARİ

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle bitirdi. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında ihtisasını tamamladı. Uluslar arası indeksili dergilerde yayımlanmış 82 adet, Ulusal dergilerde ise yayınlanmış 12 adet makalesi vardır.

Şinasi Sevmiş, 10 kardeşin en küçüğü. Tüm yaşamı başarılarla dolu. Aslında aile bireyleri hepsi kendi dallarında başarılı.

Kızamıktan kız kardeşi ölünce doktor olmaya karar vermiş. Mezun olduktan sonra ilk görev yeri Şırnak’tı. Sonra Başkent Üniversitesinde ünlü Profesör Mehmet Haberal ve ekibiyle çalıştı. Hırslı, üretken, çalışkan ve başarılıydı. Adı ve başarısı dünyaya yayıldı.

En zor ameliyatlara girerek binlerce can kurtardı. Bu kadar yoğun mesaisine rağmen dost, akraba ve hastalarını   hiç ihmal etmedi. Doktor eşiyle birlikte yılda bir Hakkari’ye gelir anne ve babasının elini öpmeyi hiç ihmal etmedi.

Prof.Dr. SEVMİŞ, 1997 yılında kurulan, güçlü sağlık kadrosu, tıp teknolojisinde en ileri donanımlarıyla tüm dallarda topluma hizmet veren MEDİPOL Hastanesinde çalışıyor. Ve en zor branşta insanlara can veriyor.

Organ Nakli organları hasar görmüş hastalara büyük umut olmaktadır. Pankreas, böbrek, karaciğer, kalp kapakçığı, deri, kas, el, yüz gibi birçok nakilin mümkün hale geldiğini söyleyebiliriz.

Nakil bekleyen hastaların sayısı çok fazla. Bu branşta çalışan sadece birkaç Profesör mevcuttur. Ve bunlardan biri de Hakkari’li kardeşimiz, gururumuz, Şinasi Sevmiş’tir…

Kısa bir süre önce İstanbul’da gerçekleştirilen Emitt Fuarında, İşadamı Celal Özer’in Hakkarililer onuruna verdiği yemekte Şinasi SEVMİŞ ile bir araya geldik. Onu en son lisede okurken görmüştüm. İlimiz valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, kendisiyle tanışmaktan büyük keyif aldı. 

Vali Toprak, başarılı doktorumuzla saatler süren bir sohbet gerçekleştirdi.  Mesleği, ünvanı, aldığı ödülleri, konumu onu hiç değiştirmemiş, mütevaziliği üzerindeydi. Yemekte bulunan yaklaşık 25 Hakkarili onu kucaklamak için birbiriyle yarıştılar.

Namı Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya yayılan, umudun tükendiği yüreklerde sevgi izi bırakan, başarılarıyla göğsümüzü kabartan Hakkarili Profesör Şinasi SEVMİŞ’in ismi ilimizde bir caddeye verilmelidir. O hergün onlarca insanı yaşatırken bizde bir caddeye ismini vererek onu ömür boyu yaşatmalıyız. Umarım yetkililerimiz bu önerimi ciddiye alırlar.

Sayın SEVMİŞ ile ikili sohbet etmeden uzaktan sadece gördüklerimle değindim. Belki birgün özel bir söyleşi gerçekleştirerek bu başarının ve yükselişin sırrını ve öyküsünü  kendisinden dinleriz. Hakkari seninle gurur duyuyor, insanlığa sunduğun en anlamlı hizmetinden dolayı seni yürekten kutluyoruz.

Bu yazı toplam 8806 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim