• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkarili gençlere kısa filim çekimi eğitimi verildi

Hakkarili gençlere kısa filim çekimi eğitimi verildi
Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Ulusal Hakkari Film Festivali kapsamında Hakkari’ye gelen Yozgat’lı öğrenciler Hakkari'ye geldi.

Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü Hakkari Valiliği İl Kültür  ve Turizm Müdürlüğü  tarafından düzenlenen  1. Ulusal Hakkari Film Festivali kapsamında Hakkari’ye gelen Yozgat’lı öğrenciler Hakkari’nin batıda anlatıldığı gibi bir il olmadığını ifade ettiler.  

 Hakkari’de 1. Ulusal Hakkari Film Festivali etkinlikleri devam ediyor. Bozok Üniversitesi Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı ve Radyo Televizyon birinci sınıf öğrencileri ilk kez Hakkari' ye geldi.

 Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Film yapım atölyesi eğitimi veren Kalaycı Filmlerin yapımı hakkında bilgi verirken izlediğimiz görüntülerin aslında nasıl çekildiğini anlattı.

  İzleyiciyi çok etkileyen görüntülerin ne kadar basit bir şekilde çekildiğini de gösteren Kalaycı,  Dünyaca unlu filmlerden ve Türk sinemasından kesitlerle film endüstrisinin ayrıntılarını Hakkarili gençlere anlatarak kısa film çekmek isteyen öğrenci ve öğretmenlere de uygulamalı eğitim verdi.



Üniversite öğrencileri olarak festivale gönüllü olarak destek veren birinci sınıf Bozok Üniversitesi öğrencileri ise Hakkari’ye ilk kez geldiklerini, Hakkari’nin düşündükleri gibi bir şehir olmadığını ve bölgenin çok geliştiğini dile getirirken katılımcılara kamera ve çekim teknikleri konusunda uygulama yaptırdı.

Radyocu Oktay Kalaycı ise, Hakkari'nin batıda anlatıldığı gibi bir yer olmadığını belirterek, Hakkari gecelerinin ise büyük şehirleri aratmadığını söyledi. Haber: Feyzullah Taş
kisa-film-egitimi-1.jpgkisa-film-egitimi-2.jpgkisa-film-egitimi-3.jpgkisa-film-egitimi-4.jpgkisa-film-egitimi-25.jpg

 

Bu haber toplam 2503 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim