• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Hakkarili gençlere yeni iş imkanı

Hakkarili gençlere yeni iş imkanı
“Altın Bilezik Meslek Akademisi” adlı projede yer alan Yaşlı ve Hasta Bakımı Elemanı Yetiştirme Eğitimi başladığı belirtildi.

Hakkari Üniversitesi projeler birimi tarafından hazırlanıp Devlet Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES programı çerçevesinde kabul edilen “Altın Bilezik Meslek Akademisi” adlı projede yer alan Yaşlı ve Hasta Bakımı Elemanı Yetiştirme Eğitimi başladığı belirtildi.

Yaşlı ve hasta bakımı elemanı yetiştirme eğitimi Altay Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasında 45 kursiyerle başladı.  Kursa katılanlara üniversite öğretim elemanlarınca teorik bilgilerin yanı sıra yaşlı ve hasta bakımı ile ilgili uygulamalı eğitimler veriliyor.

Bu proje kapsamında kursiyerler Hakkari genelindeki evlerde sağlık hizmeti alan hastalar ve yaşlılar ziyaret edilip uygulamalı bir şekilde eğitim görecekleri belirtildi. 10 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere yaşlı ve hasta bakımı sertifikası verilecektir. Bu sertifika sayesinde Kursiyerler Huzurevlerinde, hastanelerde ve rehabilitasyon merkezlerinde iş bulma imkânına sahip olacakları da bildirildi.

Yaşlı ve Hasta Bakımı Kurs Eğitmeni Öğretim Görevlisi Galip Sarısu, günümüzde tüm dünyada yaşanan toplumsal, ekonomik, kültürel ve demografik değişiklikler yaşlılık olgusuna yeni bir boyut getirmektedir dedi.

 Sarısu,” Teknolojik yenilikler ve buna paralel olarak tıp alanındaki uygulama ve gelişmeler ortalama insan ömrünün uzamasına ve yaşlı nüfusun artmasına yol açmaktadır. Gerek günlük veya yatılı olarak huzur evlerinde kalan yaşlılara, gerekse de aile yanında, yaşlının kendi çevresinde ailelerin güven duyabileceği ve bakım yapacak elemanlar yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 Hakkari üniversitesi projeler Birimi’nden öğretim görevlisi Hasan Yıldızhan ise; “İlimizde ki işsizliğin önüne geçmek ve genç nüfusa yeni iş imkanları sağlamak adına çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını kaydederek. Bu programın ana hedefi işsizlere nitelikli iş kazandırmak, işsizliğin önüne geçmek ve genç nüfusa yeni iş imkanları sağlamak adına çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını” söyledi. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 4304 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim