• BIST 9533.7
  • Altın 2486.238
  • Dolar 32.5001
  • Euro 34.7985
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkarili kadınlar yürüyüş düzenledi

Hakkarili kadınlar yürüyüş düzenledi
Hakkari’de kadınlar, bölgede yaşanan taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddet, olaylarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Hakkari Bınavş Kadın Merkezi tarafından düzenlenen “Taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddet” e hayır yürüyüşüne kadınlar tencere kapakları ve deflerle katıldı.  Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bınevş Kadın Merkezi önünden toplanan kadınlar burada yürüyüş halinde ellerinde bulunan değişik pankartlar ve tencere kapakları ile deflere vurarak hastane kavşağına kadar yürüyerek oradan da tekrar geri dönerek Bınevş Kadın Merkezi önünde toplandılar.

Burada konuşan Bınevş Kadın Merkezi Soyluluğu Özgür Doğan, toplumun temel sorunu olan tecavüz, fuhuş, uyuşturucu ve şiddet olaylarına sessiz kalma” şiarı ile yürüyüş düzenlediklerini belirtti. Toplumu çöküntüye uğratan, toplumun değerlerini yok eden, toplumun ahlakını bozan ve yozlaştıran olaylara karşı ortak tepki vermek için bu gün burada toplanmış bulunuyoruz.

Dünya genelinde olduğu gibi, İlimizde de çocuk istismarı, uyuşturucu kullanımı, tecavüz, taciz, fuhuş ve şiddet gittikçe artmaktadır. Aynı zamanda intihar ve cinayet olayları yaşanmakta ve suçlular aramızda dolaşmaktadır. Fuhuş, tecavüz, şiddet ve çocuk istismarı normal görülmekte kamuoyuna yansımamaktadır.

Tecavüz kültürüne sahip zihniyetler kadınlara ve çocuklara saldırmakta, tecavüz etmektedir. Aynı zihniyeti, aynı zalimleri biz kadınlar Irak’ta, Afganistan’da, Mısır’da, Tunus ’da, Soma’da, Roboski’de, Rojava’ da ve Filistin’de gördük. Halklara, kadınlara karşı uygulanan bu tecavüz ve işgal kültürü toplumları sömürgeleştirme politikasının bir parçasıdır.

Erkek yapıyor devlet sessiz kalıyor. Aynı zamanda Devlet tecavüzü aklamakta ve seyirci kalmaktadır. Seyirci kalan bir sistem elbette ki kadını köleleştirmeye çalışmaktadır. Kadın bedenini kullanarak toplumun değerlerini yok etmeye çalışmakta ve bir toplumsal sorun oluşturup toplumu bir çıkmaza sürüklemektedir.

Şunu da belirtelim ki kadınların kahkaha atmasını günah sayan bu AKP zihniyeti kadına ve kadın şahsında topluma karşı geliştirilmiş olan bu tecavüz vahşetinin hesabını sormasını elbette beklemeyeceğiz. Bu anlamda biz kadınlar devletin yarattığı erkek zihniyeti ve çetelerinin bu saldırılarını nefretle kınıyor, bu olaylarını gerçekleştirenlerden hesabının sorulması ve cezalandırılması için mücadele ve eylem gücümüzü yükseltmeye devam edeceğiz.

Bu konuda tüm kadın mücadelesi veren, demokrat ve insanım diyen herkesi bu tecavüz olaylarının karşısında sessiz kalmamaya ve bu vahşetin hesabı soruluncaya kadar tüm alanlarda tepkilerini göstermeye çağırıyoruz. Özellikle de burada tüm Hakkâri halkına sesleniyoruz. İçimize kadar sızan bu kirli zihniyetleri el birliği ile hakkariden sürmeye davet ediyoruz"dedi.                                                             

Doğan,” Yürüyüşe Hakkari Belediye eş başkanı Nurullah Çiftçi DBP il eş başkanı Av. Mustafa Miraz Çallı, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel ve parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hakkarihabertv.com

kadin-1.20140830160517.jpg

kadin-2.20140830160537.jpg

 

Bu haber toplam 14855 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim