• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkarili küçük Baki dedesi ile zirve yaptı!

Hakkarili küçük Baki dedesi ile zirve yaptı!
Hakkarili 11 yaşındaki Baki Muhammed Kılınç, dedesi Hakkari Reşko Doğa Derneği üyesi dağcı ve doğacı Esat Kılınç ile birlikte zirve yapan ilk küçük dağcı oldu.

Hakkari’nin dağlarını tanıtmak amacıyla zirve tırmanışlarını sürdüren Hakkarili dağcılar faaliyetlerini sürdürüyor.

 Bir süre önce Hakkari’deki dağcılarla birlikte tırmanışlar gerçekleştiren 73 yaşındaki dağcı Ramazan Akbaş ise genç dağcılara örnek olmak için tırmanışa katıldığını ifade etmişti.

  Önceki gün Abdulrezak Dağına tırmanış yapan Reşko Doğa Derneği üyelerinin arasında yerini alan ilköğretim 5. Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Baki Muhammed Kılınç, Reşko Doğa Derneği üyesi  dağcı ve doğacı olan dedesi Esat Kılınç ile birlikte zirve yaptı. 

İki gün devam eden zirve tırmanışında 10 dağcı arasında yerini alan küçük Baki Muhammed Kılınç, dedesi ile birlikte zirve yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Dedesi ile birlikte tırmanış gerçekleştiren küçük Baki Muhammed’in her anı ise dağcılar tarafından fotoğraflandı.

 Hakkari dağlarını tanıtmak amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiklerini anlatan Reşko Doğa Derneği üyesi Esat Kılınç, bir süre önce 10 dağcı ile birlikte eki Geçimli Köyü yakınlarındaki 3 bin 300 rakımlı Abdulrezak Dağına tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kılınç,”Hakkari yöresinde tanıtılacak çok dağ ve turistik alanlar bulunmaktadır. Biz Hakkari Reşko Dağa Derneği olarak bu güzel bölgeleri tanıtmak için birçok tırmanış gerçekleştirdik. Buradaki tek amacımız buradaki güzellikleri tanıtmaktır. 

Önceki Abdulrezak Dağına bir tırmanış gerçekleştirdik ve kamp kurduk. Yanımda 11 yaşındaki torunum Baki Muhammed’de vardı. 3 bin 300 rakıma çıkartmadık. Ancak birçok bölgeyi birlikte gezdik ve geceyi kurduğumuz kampta geçirdik. Hakkari’nin tanıtımı için bundan sonra da tırmanışlarımız devam edecektir” dedi.

 Küçük Baki Muhammed ise, dedesi ile birlikte zirve yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kendilerine yakın ilgi gösteren dağcılara ise teşekkür etti. Feyzullah Taş/İHA

baki-muhammed-1.jpgbaki-mahammed-2.jpg

baki-muhammed-2.jpg

esat-kilinc-hakkarihabertv.jpg

Bu haber toplam 3896 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim