• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

HAKKÂRİLİ MUCİZE DOKTOR!

Murat Taş

Hakkâri Haber TV’ deki köşe yazılarım ile sevgili hocam Erol HANLIGİL ile birlikte Hakkâri’nin Sesi Radyosu’nda yaptığımız “Spor Ateşi” programından dolayı çok güzel tepkiler almaktayız.

Sokakta olsun, sosyal medyada olsun dinleyicilerimizden ve değerli okuyucularımızdan gelen güzel tepkiler işimize daha çok sarılmamıza vesile oluyor. Bu konuda bize verilen destek nedeniyle halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

yeni-microsoft-powerpoint-sunusu-012.jpgSpor programları dışında bazen ilimizin değişik konularını köşe yazılarımda ve radyo programlarımızda sizlerle paylaşmak ihtiyacı duyuyorum. Sonuçta ilimizde ve bölgemizde yapılan her güzelliği ele almanın biz gazetecilerin öncelikli görevlerinden biri olduğunu düşünüyorum.

 

Hakkâri’miz son yıllarda eğitim, sağlık, hizmet, sportif ve farklı konularda büyük başarılar elde etmekte ve büyük başarılara imza atmakta.

Bu haftaki konumuzu sağlığa ayırdık. Öncelikle Yaklaşık 1,5 yıldır bütün dünyada ve ülkemizde yaşanan COVİD-19 pandemi sürecinde kendilerini mesleklerine adayarak en umutsuz zamanlarda bile insanlara umut olmayı başaran kahraman doktor ve sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunar, 14 Mart Tıp Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu süreçte özveriyle mücadele eden binlerce sağlık çalışanımızdan biri olan ve insanlara umut olmayı başaran Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Hakkârili doktor kardeşimiz Op. Dr.Erhan HANLIGİL’in göstermiş olduğu büyük başarıyı görmenizi istedim.

Hepimizi duygulandıran ve Hakkâri’mizin ismini sağlık alanında gururlandıran bu kardeşimiz Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2007 yılında ilk görev yeri olan Şanlıurfa ve Akçakale’de pratisyen hekim görev yaptı.

op.-dr.erhan-hanligil.jpgDaha sonra 2009 yılında 12 aylık vatani görevine Samsun’da başlamış, sırasıyla Isparta Eğirdir, Ardahan Göle en sonunda da memleketi Hakkâri Çukurca Kavuşak Köyü, Hantepe Üs Bölgesinde tamamladı.

Kardeşimiz Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Doğum bölümünden uzmanlık eğitimini büyük bir başarı ile bitirdi.

İlk görev yeri olan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve başladığı günden bu yana yaptığı hizmetler ile yazılı ve görsel basında isminden hep söz edildi ve Van’ın sevilen ve tercih edilen sayılı doktorlar arasına girdi.

Kardeşimiz Op. Dr. Erhan HANLIGİL adı en çok 36 haftalık hamile iken anne ve bebeğin duran kalbini zamanında yapılan mükemmel müdahale ile tekrar hayata döndürerek, annenin kurtulmasını, bebeğin ise sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağladığı olay ile duyurdu. Bu mucizevi müdahaleden sonra Erhan HANLIGİL ve ekibi Van’da deyim yerindeyse kahraman ilan edildi. Haftalarca gerek yazılı, gerekse görsel basında ve Van ilinde gündemden hiç düşmedi.

4-271.jpgYine doktorumuz Van’dan Ardahan’a giderken tesadüfen geçtiği yolda kaza yapan mültecilerin imdadına yetişmiş, kaza anında yaptığı erken müdahalelerle onlarca kişinin hayatını kurtararak, yaşanacak can kayıplarının da önüne geçti.

Erhan HANLIGİL bunun gibi onlarca olayda herkesin imdadına yetişmiş, onlarca hayat kurtarmıştır. Van’da sevilen ve sayılan doktorumuz Hakkâri’nin ismini en iyi şekilde temsil etmiş “mucize doktor” lakabını da alarak gurur kaynağımız olmaya ve bulunduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, günde yüzlerce hastaya bakarak gece gündüz demeden hizmet etmeye devam ediyor.

Hakkârili mucize doktorumuz eğitimi seven bir aileden geliyor. Yedi (7) çocuğunu en iyi şekilde büyüten, onların iyi bir eğitimden geçmesini sağlayan ise, çocuklarını üniversitelerde okutan, iyi bir birey olmalarını sağlayan, Hakkâri’nin sayılı eğitimcilerinden emekli öğretmen Nurettin HANLIGİL…

5-181.jpgErhan eğitimci ve öğretmen Nurettin HANLIGİL’in en son çocuğu...

Bütün çocuklarını okutarak, onların topluma ve milletine yararlı birer birey olmalarını sağlayan Nurettin HANLIGİL hocamıza bir Hakkârili olarak şükranlarımı sunuyorum.

Hakkârili gençlerimize imkân ve olanak sağlandığında ne kadar başarılı olabileceklerinin en güzel örneği Erhan HANLIGİL. Hakkâri’nin bağrından çıkan ve bizi gururlandıran nice Erhanlar var...

Artık Hakkâri’miz eğitimde, sporda, sağlıkta ve diğer branşlarda başarılı bir şekilde dışarda söz sahibi oluyor. Hakkettiği yere de yavaş yavaş geliyor. Hakkâri artık güzel şeylerle anılıyor.

Hakkâri bizi dışarda en güzel şekilde temsil eden bu ve bunun gibi yürekli kardeşlerimize minnettar…

Ne diyelim yolun ve bahtın açık olsun mucize doktorum….

 

 

 

 

Bu yazı toplam 9108 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim