• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Hakkarili silahların bırakılmasını değerlendirdi

Hakkarili silahların bırakılmasını değerlendirdi
Çözüm süreci kapsamında dün düzenlenen ortak açıklamada yapılan ‘silah bırakma’ çağrısı Hakkari’de sevinçle karşılandı.

Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağırısı yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Hakkarili vatandaşlar, hükümetin de özgürlükler için adım atması gerektiğini ifade ettiler.


Habarin Görüntülerini Görmek İçin Tıklayın


Vatandaşlar, “Yıllardır bölgemizde kan akıyor, anneler gözyaşı döküyor. Sayın Öcalan’ın bu adımı tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de sevindirmiştir. İnşallah artık silahlar susacaktır. Bizler her zaman ülkenin bölünmez bütünlüğü için barış ve kardeşlikten yana olduk. Bu ülke hepimizindir” dediler. 

Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ise, bu sürecin tıkınma noktasına geldiğini herkesin gördüğünü belirterek, “Böyle bir süreçte böyle bir çağrı anlamlı ve değerlidir. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu çağrıyı yapan ile müzakereyi sürdüren taraflar arasında bu meseleyi kendi aralarında ciddi bir şekilde müzakere edip bu noktada artık savaşın değil, silahların değil, siyaset ve demokratik siyasetin hakim olduğu bir zeminin oluşturulmasıdır.

Bu konuda tarafların birbirleri ile ciddi bir iletişim içerisinde olup biraz daha şeffaflaşmasını talep ediyoruz. Halkın da bundan haberdar olması ve işleyişin nasıl geliştiğini ve sürecin nasıl gelişeceği noktasında daha şeffaf olmamız lazım kanaatindeyiz.

Kapalı kapılar arkasında nelerin konuşulduğunu biz bilmiyoruz. Ancak bu noktada üzerine sorumluluk düşen insanlar, devlet ve bu işin muhatabı olan insanların halkı periyodik bir şekilde bilgilendirmesi çok yerinde bir karar olacaktır.

Umudumuz bu sürecin gerçekten barışla nihayete ermesi ve huzur içinde beraber kardeşçe yaşamamızdır. Ancak eşit şartlarda yaşamamız lazım. Kardeş olmak için önce eşit olmamız gerekiyor” diye konuştu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 6778 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim