• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkarili sporculardan büyük başarı

Hakkarili sporculardan büyük başarı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlen Okullar arası Kayak Şampiyonası’nda Hakkarili kayakçılar 4 Türkiye birinciliği elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı’nca 18, 19, 20 ve 21 Şubat tarihlerinde düzenlenen Okullar arası Türkiye Kayak Şampiyonası, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yapıldı.

Alp Disiplin ve Kuzey Disiplin kategorilerinde yapılan yarışmaya toplam 6 kategoride katılan Hakkârili sporcular, 4 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği elde ederek büyük başarı gösterdi. Küçük erkekler kategorisinde Yüksekova Hamit Kesici Ortaokulu’ndan Davut Özer Türkiye birincisi olurken, yine aynı okuldan Rozerin Kartal küçük kızlar kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Hakkari’yi temsilen 40 öğrencinin yarıştığı şampiyonada küçük erkekler kategorisinde Yüksekova Hamit Kesici Ortaokulu’ndan Emre Arslan üçüncü, Alican Dayan ise dördüncülük başarısı elde etti. Küçük kızlar kategorisinde ise Yüksekova Hamit Kesici Ortaokulu’ndan Şennur Kartal ikinci, Seda Nur Düzce dördüncü olurken, Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Melike Kartal da üçüncü oldu. 

Öte yandan genç kızlar kategorisinde Yüksekova Farabi Teknik Lisesi öğrencisi Zilan Öztunç üçüncü olmayı hak ederken, aynı okulun öğrencisi Zana Öztunç ise genç erkekler kategorisinde dördüncü oldu.

Öğrencilerin elde ettiği başarılardan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Yüksekova Hamit Kesici Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Arslan, desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya’ya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alp disiplin kategorisinde yarışan sporculardan Büşra Ertunç SL-1 ve GS-1 olmak üzere 2 Türkiye birinciliği elde ederken, Gülay Akmaz adlı sporcu ise GS-2 Türkiye ikinciliği elde etti.
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise, il ve ilçelerden yarışmalara katılan sporcuların büyük bir azimle hazırlandıklarını ve emeklerinin karşılığını alarak başta kendileri ve ilin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Güldal, “İlimizin kayağa olan ilgisi gün geçtikçe artmaktadır. Öğrencilerin eğitiminde antrenörlerimizden Şefik Yaşar, Fikret Ören, Sabri Demir, Ramazan Sevinç, İrfan Değenek ve Bayram Ören hocalarımız çok emek harcadılar, katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. İHA

normal-1-012.jpgnormal-2-009.jpgnormal-3-008.jpgnormall-1-001.jpg

Bu haber toplam 6274 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim