• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'lilere sınır kapısı müjdesi

Hakkari'lilere sınır kapısı müjdesi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı vasıtasıyla sınır kapılarının bir an önce açılması için çalışmaların başlatılacağını söyledi.

HATSO Başkanı Servet Taş, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile makamında bir araya geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel’in de hazırda bulunduğu görüşmede HATSO Başkanı Servet Taş, ağırlıklı olarak Hakkari’de halen fiziki olarak açılmayan Çukurca Üzümlü ve Şemdinli Derecik Sınır Kapılarının açılması için bir an önce harekete geçilmesini istedi.

"HAKKARİ’NİN YÜZDE 65’İ AÇLIK SINIRI ALTINDA"
Taş, ”Hakkari nüfusunun yüzde 65’ine yakının açlık sınırının altındadır. İlimizde 20 binden fazla genç nüfusumuz işsizdir. İşsizlik ve yoksulluk Hakkari için bir kader olmamalı.

İki ülkeye sınır olmanın avantajlarından, sınır kapılarımızın halen açılmamış olması nedeniyle yaralanamıyoruz. Sınır kapılarının avantajlarını kullanılarak hayata geçmesi halinde ilimizin ekonomisinin canlanacak. İlimize istihdam sağlayarak açlığı, yoksulluğu ve işsizliği yenebiliriz” şeklinde konuştu.

HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er de görüşmede söz hakkı olarak Bakan Hayati Yazıcı’ya, ”İlimizin ve tüm halkımız artık sizlerden bir müjde bekliyor. Sınır kapılarımızı açarak Hakkari ilimizi ve halkımızı onore etmenin zamanı gelmiştir” dedi.

"SINIR KAPILARININ ACİLEN AÇILMASI İÇİN TALİMAT VERDİK"
Görüşme sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı ise Hakkari’deki sınır kapılarının bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

Yazıcı, ”Sayın Başbakanımız da bu konuda duyarlı. Irak merkezi hükümeti ile zaman zaman inişli çıkışlı sorunlar yaşanıyor. İki gümrük kapısının açılması hükümetimizin de önceliği. Bu aşamada valilikler arası bir çalışma yoluyla sınır kapılarının çok acilen açılması hususunda çalışmalar başlatılacaktır” diye konuştu.

Bakan Yazıcı'nın daha sonra HATSO heyeti huzurunda bakanlık müsteşarına talimat vererek içişleriyle gündem oluşturmasını, bu konuyu sınır bölgemize yakın valilikler nezdinde bir anlaşmayla çözmelerini ve bu işin takipçisi olacağını ifade ettiği belirtildi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

hatso-1.20140125115502.jpg

Bu haber toplam 11502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim