• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkarimize müjde!

Hakkarimize müjde!
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibarı ile Hakkari’de bulunan TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘’Fen ve Sosyal Bilimler Programı” uygulayan okullar ’kapsamına alındı.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, ilimizde bulunan TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesinin Bakanlık makamı onayı ile ‘’Özel Program ve Proje Uygulayan Okullar’ ’kapsamına alındığını, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren   bu liselerimizin Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi programını uygulayacak  okullara dönüştürüldüğünü söyledi.

Durgun,”Fen ve Sosyal Bilimler Programını uygulayacak olan bu uygulama okullarımızın İlimize hayırlı olmasını diliyorum.

Milli Eğitim Bakanlığımızca 2017-2018 eğitim öğretim yılında Türkiye’nin farklı illerindeki Anadolu imam hatip liseleri, Fen ve Sosyal Bilimler programını uygulayacak okullar kapsamına alındı.

Projeye dâhil edilen TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesinde okutulan mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı da uygulanacak.

Bu okullarımızda hem fen ağırlıklı, hem de sosyal bilimler ağırlıklı sınıflar oluşacak. Bu imam Hatip Liselerimizde okuyan öğrencilerimiz fen  ve sosyal bilimlerin yanı sıra, istedikleri alanda hem de ilmi ve dini bilimleri öğreneceklerdir.

Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayacak olan ilimiz Anadolu İmam Hatip Liseleri: insan ve toplum bilimlerine ilgi duyan öğrencilerimizin kabiliyetleri doğrultusunda gelişimlerini sağlayacaktır. Bu Proje okullarımız; İnsanlığa ve topluma katma değer üretebilen, okuyan, düşünen, tartışabilen;

Sosyal ilişkileri gelişmiş kişi, grup ya da topluluklar arası yaşanan problemlere çözümler üretebilen, kendine ve değerlerine güvenen, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireylerin yetişmesini sağlayacaktır.

Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi seviyesinde eğitim -  öğretim görecekleri bu liselerimiz de program gereği sınırlı sayıda öğrenci alımları olacaktır. Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi programını uygulayacak bu okullarımızın ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, Hakkari’mize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu. Feyzulah Taş/İHA

 

 

 

·          

 

Bu haber toplam 6708 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim