• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'nin %58'i sigara bağımlısı

Hakkari'nin %58'i sigara bağımlısı
Hakkari Üniversitesi ev sahipliğinde “Bağımlılık İle Mücadele” konulu panel düzenlendi.

Çölemerik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu yapılan konferansa Vali Yardımcısı Bekir Abacı, üniversite personelleri, bazı kurum amirleri ile gençler katıldı.

Bağımlı Olmamak İçin Hayır De! 26 Haziran  Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü münasebeti ile Hakkari Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlene Bağımlılık İle Mücadele panelinde madde bağımlılığı ve tedavi olmanın yolları anlatıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Şengal Bağcı Taylan, slayt gösterimleri eşliğinde “Bağımlılık nedir? Dünyada ve Türkiye’de Madde Bağımlılığının Durumu” ile ilgili detaylı bilgiler verdi.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Şengal Bağcı Taylan;”Madde bağımlılığı ne yazık ki tüm dünya genelinin toplumların önemli temel sağlık sorunlarını teşkil ediyor. Dünya genelinde 250 milyon kişi en azında hayatında bir kere uyuşturucu kullanmıştır.  Yaklaşık 3 milyon kişi ise düzenli kullanıcısı durumunda. Suç unsurlarını gerçekleştirenlerin kişilerin büyük bir çoğunluğu madde bağımlılığı olanlardır”

Hakkari’nin yüzde 58’i sigara kullanıyor

Hakkari’nin yüzde 58’nin sigara kullandığını ifade eden Hakkari Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Şengal Bağcı Taylan yaptıkları bir anketin sonucunu ise böyle açıkladı.

“Hakkari’de panel düzenlenmeden önce yaptığımız bir ankette ise buradaki insanların yüzde 16’sı sigara, alkol ve madde ve hiçbir şey kullanmamış.

Bunun yüzde 58’i ise ne yazık ki sigara bağımlısı durumundadır. Yüzde 10’u ise madde bağımlısı değil belki ama hayatlarında bir kere madde kullanmışlar bu şu demektir. Bu insanlar en az hayatlarında bir kere maddeye bulaşmış, belki de şu demektir bu madde artık burunlarının dibine kader gelmiş o yüzden çok ciddi önlemler almak durumdayız” dedi.

Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Psikolog  Şaban Özer  “Madde Bağımlısı Bireye Yaklaşım, Tedavi ve Öneriler” hakkında detaylı bilgiler verirken, Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çiçek Ediş’de Madde Bağımlılığını Önlemde Yapılması” gerekenlerle hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bağımlılık ile mücadele Paneli Çölemerik Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapılan ikramla sona erdi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 4248 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim