• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkâri’nin ilk futbol albümü

Murat Taş

Hakkâri futbol tarihinde bir ilk daha gerçekleşiyor. Son bir yıldır büyük bir ilgi ile takip edilen  Spor köşemizin yazarı Murat TAŞ tarafından ilimiz futbolunun geçmişten bugüne geçirdiği aşamalar ve futbolumuza damga vuran kişi ve takımların tanıtılacağı kitap yakında piyasaya sürülecek. 

Hakkâri Haber TV spor yorumcusu Murat Taş ve Hakkâri Spor Kulübü Teknik Direktörü Necmi GÜLDAL ile beraber hazırlanan Futbol albümü yakın bir zamanda tüm sporseverlerle paylaşılmış olacak.

Kitabın hazırlayıcısı olan Yazarımız Murat Taş '' Yaklaşık 1.5 yıldan beridir büyük bir özveriyle bu eser üzerine çalışıyorum. Hazırlayacağımız ‘’DAĞLARIN KENTİNDE FUTBOL’’ adlı geniş albümlü kitapta Futbolun ilimizde ilk oynandığı zamandan ta günümüze kadar geçirdiği geniş bir arşivle  özverili yakın bir zamanda tüm ülke genelinde piyasada olacak.

Kitabın hazırlanma aşamasında yardımını istediğim ve büyük bir arzu ile destek talebimi kabul eden Hakkâri Spor Antrenörü Necmi GÜLDAL kardeşimle birlikte uzun bir zamandır çalışmalar yapmaktayız. Kendisine destekleri için şimdiden teşekkür ederim. Hazırlamakta olduğumuz kitapta  Hakkâri merkez ve ilçelerimizdeki futbola ışık tutacak.

Kitabın yapım aşamasını büyük ölçüde bitirdik ve son şeklini verdikten sonra basımına geçecek. Basım aşamasında tüm kesimlerden sponsorluk desteği bekliyoruz. Kitabımızı bastıktan sonra kesinlikle satmayacak ve sadece tanıtım amacıyla tüm büyüklerimize ve ülkemiz futbol camiasına sunacak bu sayede belki ilimiz futbolunun en büyük eksiği olan tesisleşme açısından bir kaç tesis kazandırma hedefindeyiz. Bu nedenle ilimiz esnafından ve iş adamlarımızdan reklam karşılığında sponsorluklar bekliyoruz. İnşallah ilimiz futboluna hayırlar getirir.

Kitabın hazırlanmasında Yazarımıza destek olan Necmi GÜLDAL ise '' Son bir yıldır büyük bir zevkle köşesini takip ettiğim Murat hocamın Hakkâri sporu adına büyük bir iş yaptığı düşüncesindeyim. İlimizin spor camiasının sesi olan bu değerli spor adamımızın yaptığı iş bir ilk olup takdire şayandır. Kendisi hazırlayacağı kitap hakkında düşüncelerini benle paylaştıktan sonra kendisine yardımcı olmam teklifini yapınca hiç düşünmeden kabul ettim.

Çünkü bir spor adamı olarak ilimizde futbolun ilk başlangıç tarihi ve geçirdiği evreleri bilmek şahsım adına önemsediğim bir olay. Futbolumuzun geçmiş tarihinde futbolumuza katkı sunan büyüklerimizi bilmek onların futbolun ilimizde gelişmesi açısından yaptıkları fedakârlıkları ve özverileri bilerek bu sporu  icra etmek şahsım için ayrı bir tecrübe ve mutluluk kaynağı.

Örneğin bir Rahmetli Mehmet CEYHAN, Lokman ELMAS, Müslih TURGUT abilerin katkılarını öğrenmek Yaşayan efsanelerimizden Sacit KESKİN, Necdet ÇETİN, Kemal TANYÜREK, İsmail DİNÇ, Naci OKAY, Kemal DAĞGÖL, Salih SELEK, Süleyman KAYA, Zeki NOYAN, Remzi SÖNMEZ ve daha adını sayacağımız bir çok abimizin futbolumuza ve gençlerimize hizmetlerini bilip anılarını yaşatmak ve onların izinden giderek taşıdığı bayrağı bizden sonraki nesillere aktarmak tarifi anlatılmaz bir mutluluk benim için.

Hakkâri futboluna ömür boyu yaşatacak olan ve büyük bir eser olarak bizden sonraki nesillere örneklik teşkil edecek olduğuna inandığım kitabın hazırlanmasında herkesin destek olması ve katkı sunmasını istiyorum. Şimdiden büyük beğeni kazanacağı ümidiyle hayırlı olmasını dilerim. 

 

 

Bu yazı toplam 5500 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim