• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari'nin ilk Hafızlık Ortaokulu hizmete açıldı

Hakkari'nin ilk Hafızlık Ortaokulu hizmete açıldı
Hakkari Yüksekova Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu, bu yıl ilk defa öğrenci kabul edecek.

 Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen "Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi" kapsamında, Hakkari'de açılan Yüksekova Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk öğrencileriyle de buluşmuş olacak.

il  Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İlimize bu yıl kazandırdığımız Yüksekova Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu, bir proje okuludur. Bakanlığımızın, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği'ne göre bu okulumuza, seçilerek öğrenci alınacaktır dedi.

Müdür Gür,"Öğrencilerimizin okul ortamından, ailelerinden ve sosyal çevresinden uzak kalmadan, örgün eğitimden azami düzeyde faydalanarak, hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanmasını çok önemsiyoruz. Kur'an ayetlerinin anlamıyla birlikte, millî, manevi, ahlâkî, kültürel ve insani değerlerin içselleştirilmesini; hafızlıkla akademik öğrenmenin beraberce yürütülmesini ve nihayetinde bu öğrencilerimizin okul eğitimlerini hafızlıkla taçlandırmalarını amaçlıyoruz.  

Sınav başvuruları, 24 Mayıs tarihinde başlamış olup, https://forms.gle/ZzVRKAKSGUm8bCqZ6 linkinden  başvuru yapılabilecek ve 25 Haziran tarihine kadar da devam edecektir.30 Haziran'da, Saat 10.00'da, 4. sınıf müfredatından 75 soruluk bir sınav yapılacak ve sınav sonucunda 100 öğrencimiz belirlenecektir.

Sınavı kazanan bu öğrencilerimiz Temmuz ve Ağustos ayında, 8 haftalık temel hafızlık hazırlık eğitimine alınacak, eğitim sonrasında ise başarılı 72 öğrencinin kesin kaydı okulumuza yapılacaktır.

Çocuklarının hafızlık eğitimi ile birlikte örgün eğitimini de tamamlamasını isteyen tüm velilerimizi ve çocuklarımızı yeni okulumuzda görmek istiyoruz.

Bu okulumuzla ve kayıt şartları ile ilgili bilgiler, müdürlüğümüzün sosyal medya hesaplarında yer alacak olup velilerimiz bilgilere buradan ulaşabileceklerdir.

Bu kapsamda, şehrimize kazandırdığımız Hakkari Yüksekova Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu'nun ilimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum," dedi. Hakkarihabertv.com

hafizmlik-okulu.jpg
  

Bu haber toplam 1921 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim