• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkâri’nin özel çocuklarına özel materyaller

Hakkâri’nin özel çocuklarına özel materyaller
Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi kapsamında üretilen materyalleri taşıyan tır Hakkari’ye ulaştı.

Engelli bireylerin hak ettikleri yaşam düzeylerine ulaşabilmeleri ve bunu sağlayacak nitelikte eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri adına Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi kapsamında üretilen materyalleri taşıyan tır Hakkari’ye ulaştı.  

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için hazırlanan, “Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi tanıtım toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan törenin ardından özel eğitim öğrencileri için geliştirilip üretilen 50 tır materyalin ilk partisi ülkemizin 7 bölgesine dağıtılmak üzere yola çıkmıştı.

Hakkâri’ye gelen Özel Materyal Tırı İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ,Şube Müdürü Sait Ediş ve Özel Eğitim Öğretmenleri tarafından karşıladı.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Özel Çocuklarımız Özel Çalışmaların yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Özel Eğitim alan  “Özel Çocuklarımız” için her zaman daha iyisini yapmak gayretinde olduklarını ifade ederek, bu kapsamda ilimiz merkezine en uzak köyümüzde bile özel çocuklarımız için açtığımız özel eğitim sınıfların olduğunu söyledi.

Müdür Gür,” Bunların ihtiyaçlarını milli eğitim müdürlüğü olarak gidermek için birçok çalışma yaptık. Bugün de bakanlığımız tarafından bu çocuklarımızın eğitim aldığı okul ve sınıflarımız için geliştirilen 36 takım eğitim materyali ilimize geldi.

Bakanlığımızı hedefi tüm özel eğitim ihtiyacı olan tüm çocuklarımızın eğitime erişimlerini sağlamak ve eğitim ortamlarını dünya standartlarında eğitim materyalleri ile donatarak okullarımızın kapılarını mutluluğa açmaktır.

Özel eğitim ihtiyacı Özel Eğitim alan bütün çocuklarımızın güncel eğitim materyallerine ulaşabilmeleri için bakanlığımızın desteğiyle tüm okul ve sınıfların ihtiyaçları karşılanacaktır ” dedi. Haber: Feyzullah Taş

ozel-mataryalar-1.jpgozel-mataryalar-2.jpgozel-mataryalar-3.jpgozel-mataryalar-4.jpg

 

Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim