• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

HAKKÂRİ’NİN PANTERİ

Murat Taş
Fatih Özbek ile siyaseti değil Hakkâri Futbolunu ve sporunu konuştuk: 

Fatih Özbek ile siyaseti değil Hakkâri Futbolunu ve sporunu konuştuk:

Bu haftaki konuğumuz MHP İl Başkanı Fatih Özbek.Hakkari futbolunda yıllarca futbolculuk yapan, spor çeşitli branşlarında spor yapan ve futbol ve sporumuza hizmet etmiş Fatih Özbek’le, siyaset değil sporu ve eski Hakkâri futbolunu ve sporunu konuşacağız. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen bu sıcak sohbeti, siz değerli okurlarımla paylaşmak istedim.;

Sizleri tanıyabilir miyiz kendinizi biraz anlatabilir misiniz?

“1972 Hakkâri doğumluyum. İlk, orta ve liseyi Hakkâri’de okudum. Evli ve iki kız babasıyım. 1990 yılından beridir aktif spor ve futbolun içindeyim. Futbolun dışında voleybol, basketbol, kayak, masa tenisi ve bilardo dallarında spor geçmişim oldu, bu branşlarda madalyalarım ve derecelerim var. Ayrıca 1994 yılından beri aktif siyasetin içinde oldum”.

Sporculuk daha doğrusu futbol hayatınızı anlatabilir misiniz?

“Futbol hayatından başlayayım futbolculuk hayatımda ilk önce lisede okurken okul takımda kaleci olarak başladım.

Daha sonra Hakkari amatör takımlarından Gençlikspor-Sümbülspor- Tedaşspor-Hakkari Belediyespor- Köy Hizmetlerispor ve Bölgesel Amatör Ligi Hakkari Zapspor da oynadım”.

Sayın Başkanım, isterseniz ilk önce o eski Hakkâri futbolunu konuşalım. O Zamanlar futbol oynamak futbolcu olmak nasıldı?

“Eskide Hakkâri’de futbola büyük önem verilirdi. Sporu severek yapıyorduk. Hakkâri halkının ve spor camiasının futbola bakışı çok harikaydı. Hele ki o toprak sahada verdiğimiz mücadele başkaydı. Heyecanı, coşkusu çok ama çok farklıydı o yıllar Hakkâri futbolunun belki de en güzel yıllarıydı”.

Günümüzde artık toprak sahalar yok, her yerde artık çim ve suni çim var. O zamanlara dönersek toprak sahalarda oynamak nasıl bir duyguydu, imkânlar nasıldı?

Eskiden yani topraklı saha zamanlarında tüm imkânsızlıklara rağmen futbola ilgi ve alaka çoktu. Hakkâri halkının futbola büyük önem verirdi o zamlarda insanların en büyük eğlencesi futboldu. Müthiş bir seyirci kitlesi vardı. Toprak sahada top oynamak riskliydi ama bizler futbola olan aşkımızdan dolayı pek önemsemezdik. Birde kaleci için en risklisi toprak saha idi ama toprak sahanın ve futbola olan aşkımız bir başkaydı yani o heyecan zevk ve keyif başkaydı.

Oynadığınız dönemlerde imkânlar nasıldı. Arkadaşlık ortamı nasıldı. En büyük amacınız neydi?

Her zaman söylemişimdir zamanki futbol bambaşkaydı. Antrenmanlara giderken bile çok heyecanlıydık. İmkânlarımız çok kısıtlıydı malzememiz fazla yoktu ama biz futbolu severek yapıyorduk çünkü futbol ve spor bizim dünyamızdı. Müthiş bir arkadaşlık ortamımız vardı sahada yaşanan olumsuzluklar sahada kalırdı sonuç ne olursa olsun rakip takımı yensek yenilse saha dışına çıktığımızda dostluğumuz arkadaşlığımız kaldığı yerde devam ederdi. Biz arkadaşlık ortamımız harikaydı sevgi, saygı vardı. Bunun nedeni de Hakkâri’de herkesin akraba, hısım, temel gelenek ve göreneklerimizden kaynaklıydı. Yani Hakkâri çok farklı bir kültüre sahip. En büyük amacımız ve gayemiz Hakkâri de futbolun ve sporun gelişmesi için o zamanlar ben ve arkadaşlarım çok büyük emek sarf ettik. Hatta bu süreçte en çok bedel verenlerden biriydim. Tek amacımız Hakkâri sporu en üstlere çıkarmaktı.

Hakkâri halkının futbola bakışı nasıldı destekleri nelerdi.

Yukarda dile getirdim Hakkâri halkının futbola bakışları çoktu. Maçlara bir kaç gün kalmasına rağmen herkes parmakla o günleri sayardı. Coşkulu bir taraftar kitlesi vardı. Hangi takım oynarsa oynasın sevgi, saygı çerçevesinde takımlarını desteklerlerdi müsabakanın keyfine bakarlardı. Hal böyle olunca bizlerde maçlara çıkınca büyük bir heyecan yaşardık. Buda futbola büyük bir heyecan ve keyf katıyordu. Bizim en büyük desteğimiz maçlarımıza gelen bizleri tribünlerde destekleyen halkımız ve seyircilerimizdi.

Hakkâri futbolunda yıllarca oynadınız büyük emekleriniz oldu. Futbolda en zor görev kalecilerde o zamana dair bir kurtarışınız ve en keyif aldığınız maçınızı  bizimle paylaşabilir misiniz.

“ Futbolda en riskli görev kalecilerindir. Sakatlanma oranı en yüksek oyuncu kalecilerdir. Tabi ki müsabakalarda sakatlandık ama hiçbir zaman takımımı yalnız bırakmadım. Hakkâri’de liseler arası maçlarda Yüksekova Lisesiyle maç yapıyoruz, bende Hakkâri Lisesinin kalesini koruyorum. Türbinlerde müthiş bir seyirci kitlesi vardı. Seyircilerimiz maç sonuna kadar hiç durmadan bizleri destekliyorlardı. Maçın doksan dakikası eşitlikle bitti uzatmalarda eşitlik bozulamayınca maç penaltılara gitti. Yüksekova Lisesinin beş penaltısının üçünü ben kurtardım, iki tanesi de direğe takıldı. Ve biz Yüksekova Lisesini yenip Amasya ilindeki Liseler arası Türkiye finallerine gittik. O günü hiç unutmam, Hakkâri spor camiası günlerce beni ve kurtarışlarımı konuştular. Yani Hakkâri Lisesinde ben ve arkadaşlarım kahraman ilan edildik”.

Sporla bağınızı kestiniz mi. Hakkâri futbolunu ve sporunu takip ediyor musunuz?

Hakkâri futbolunu, sporunu daha doğrusu gençlerle Hakkâri’deki sporcularla bağımı asla kesmedim. Vakit buldukça müsabakaları seyretmeye gidiyorum. Halı saha ve cim sahada  gençlerle beraber maç yapıyorum. Spor bambaşka bir şeydir. Hiç bağımı keser miyim?”

Sporu daha doğrusu futbolu özlediniz mi?

“Özlemez olur muyum, hatta gecen sezon şahsınızın içinde bulunduğu bir takımda tekrar kaleci olmak istedim. Hatta lisansımın çıkartılması için evraklarımı bile verdim, maalesef bütün dünyayı etkisi altına alan salgından dolayı bütün dünyada spor müsabakaları ertelenince nasip olmadı oynamaya. ama yine diyorum Hakkâri gençliğinin yanında olduğumu göstermek için yine de oynamak isterim”.

Hakkâri genç bir nüfusa sahip, gençlerde sporu çok seviyor. Tesisler ve yeni yapılacak şehir stadı hakkındaki düşünceleriniz?

“ Hakkâri Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzde yetmişe yakını genç bir nüfusa sahip. Çok yetenekli sporcular var. Elimizde geldiği kadar hangi spor branşı olursa olsun ayrım gözetmeksizin gençlerimize imkânlarımız çerçevesinde destekte bulunuyoruz. Futbol tesisler konusunda bazı eksiklerimiz var. Merzan şehir stadı küçük ama devletimiz Hakkari’ye çok önem veriyor yakın zamanda inşallah Hakkâri’ye yakışan bir futbol sahası yapılır. Ayrıca farklı branşlarda çok güzel spor tesisleri yapıldı. Batı illerini aratmayacak tesisler ilimizde var. Temelimiz Hakkâri halkına ve sporseverlere çok daha güzel tesisler yapılmasıdır. Milletvekilimiz eski Milli futbolcu ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Sayın Saffet Sancaklı’ı vekilimizle sürekli istişare içindeyiz. Kendileri Hakkâri’yi çok önemsiyor ve seviyorlar. Sporcu kimliğim yanında Hakkâri’ye vermiş olduğu değer ve kıymet tartışılmaz. Hakkâri’nin il kalması konusunda Genel Başkanımıza her daim minnettarız. Yapmış olduğu çalışmayı unutmamak lazım. Bu gün ilimizin il kalmasında emeği çok büyük. Bu memlekette çıkarsız menfaatsiz ayrım yapmadan hizmet ediyorum. Ailemden, babamdan kalan hizmet mirasını devam ettiriyorum.  Yani demek istediğim bizler Hakkâri gençlerini ve sporcularını çok ama çok benimsiyor ve seviyoruz. Hakkâri gençliği ve sporcusu bizim için çok çok değerlidir”.

Hakkâri’de profesyonel takımızı yok. Sadece 1.ligde mücadele eden kadın futbol takımımız var. Hakkâri’de profesyonel takımın olmamasının nedeni nedir?

“Başta şunu belirteyim, bayan futbol takımımızın büyük başarılarından dolayı kutlarım. Onları canı gönülden destekliyorum. İnşallah çok daha iyi başarılara imza atacaklardır. Profesyonel takımımızın olmaması hepimizi özüyor inşallah bir gün Hakkâri spor profesyonel lige çıkar hatta süper lige de çıkması hepimizin ortak temelimiz”.

Yaklaşık iki yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan bir salgın süreci yaşıyoruz. Bu süreçte ilimizde sportif faaliyetler yapılamıyor. Takımlarımız zor bir süreçten geçiyor ve durumları çok kötü bu konu hakkındaki düşünceleriniz?

“Dediğiniz gibi sadece ilimiz Hakkâri değil bütün dünyada bu konuda ciddi sıkıntılar var, inşallah biran evvel bu salgından kurtuluruz ve hayat kaldığı yerden devam eder. Spor kulüplerimize de gereken destek sağlanmalı”.

Sporda ve futbolculuk hayatınızdaki deneyimlerle yola çıkarak Hakkâri futbolunda nasıl başarılı olabilir?

“Yukarda da ifade ettiğim gibi pandeminde amatör ligler oynatılacak mı bilmiyorum ama inşallah başlattılar. Burada en büyük görev Hakkârili iş adamlarımıza düşüyor. Gençlerin elinde tutmaları gerek bir nebzede olsa gençlerimize bir umut olmaları gerek.

Bakın bir örnek göstereyim; Tokyo Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil eden sporcular güzel başarılara imza attılar. Ülkemizin gururu oldular. Neden benim memleketim Hakkâri’de böyle yetenekli gençler çıkmasın. Demin yukarda dile getirdim çok ama çok yetenekli gençlerimiz var yeter ki sahiplendiklerinde çok büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum.”

Sporculuk ve futbolculuk hayatınızda,  yaşadığınız bir anınızı bizlerle paylaşabilir misiniz?

“Hakkari Belediyespor, Van belediyespor Terfi ligi maçına çıkıyoruz. Alacağımız puan ve puanlar finali Hakkâri’ye taşıyacağız. Kalede ben varım, Van Belediye spor 1-0 önde, maçın 77’ci dakikasında Van Belediye spor penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Vanlı futbolcu öyle bir sert şut attı ki,  müthiş refleksimle topu aldım. Yaptığım kurtarışta parmaklarımda büyük bir acı hissettim. O acıya hiç aldırış etmeden topu hemen boşta olan forvetteki arkadaşıma attım. Arkadaşım topu aldığı gibi kaleye gitti ve golü attı, maçı 1-1 getirdik. Yaşadığım acı ile eldivenlerimi çıkardım birde ne göreyim, beş parmağımdan üçü kırılmış biri arka tarafa, biri öne doğru, biride bükülmüş halde kaldı. Maçın kalan bölümünü yedek kalecide olmadığından dolayı devam ettim ve maç 1-1 berabere bitti.  Hakkâri’yi finala taşıdım. Futbol hayatımda çok güzel anılarım oldu, ama yaşadığım ve hala gözlerimin önüne gelen bu anı asla unutmadım”.

Hakkari Haber TV ve Hakkarinin Sesi Radyosunu takip ediyor musunuz. Spor programlarımızı nasıl görüyorsunuz?

“Elbette takip ediyorum, gerek Hakkari Haber, gerekse Hakkâri’nin Sesi Radyosunu takip ediyorum. Spor programlarınızı büyük bir zevkle izliyor ve takip ediyorum. Bundan sonraki yayın hayatınıza başarılar diliyorum.”

 Sayın Başkanım, son olarak neler söylemek istersiniz?

“Şahsınız ve haber merkezinize bana güzel vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar. Herkese selamlar saygılar”.

Bizlerde Hakkâri Haber Tv ve HakBkarinin Sesi Radyosu spor servisi olarak değerli Başkanımız Fatih Özbek’e (Eski başarılı kalecimize) teşekkür ederiz.

 
Bu yazı toplam 6266 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim