• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Hakkari'nin sevilen emniyet müdürüne veda yemeği

Hakkari'nin sevilen emniyet müdürüne veda yemeği
Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Süleyman Suvat Dilberoğlu onuruna veda yemeği verildi.
Valilik tarafından organize edilen yemek programında Vali  İdris Akbıykık ve Muğla İline atanan Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü Süleyman Suvat Dilberoğlu, masalarını tek tek dolaştıkları davetlilerle yakından ilgilendiler.
  Programda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, Muğla il Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Dilberoğlu'ne yeni görev yerinde başarılar diledi.
 
Hakkârililerin Emniyet Müdürü Dilberoğlu'nu çok sevdiğini ifade eden Vali Akbıyık, şunları söyledi:
  ''Biz yaklaşık 11 aydır beraber görev yaptık. Zamanın büyük bir çoğunluğunu beraber geçirdik. Dokunmadığı 7 den 77'ye hiç kimse yok desen yeridir. Polisin görevi bulunduğu yerde halkın, vatandaşın canını malını korumaktır.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Emniyet Müdürümüz, emniyetin başı olarak bunu en iyi şekilde yapmaya, Hakkari'de huzurun, barışın, mutluluğun gelmesine elinden geldiği kadar gerek kendisi gerekse personeli ile en yüksek katkıyı sağlamaya çalıştı. Hakkâri’de iyiliğin, güzelliğin, doğrunun her zaman yanında oldu.



Burada insanların mutluluğu için yapması gereken ne varsa yapmaya gayret etti. Bu cennet vatanımızın en güzel bir köşesinden diğer bir köşesine gidiyor. Hakkâri’den Muğla’ya gidiyor.

 
Tabi Cilo, Sat ve İkiyaka dağlarında, Zap suyundan, Muğla’nın Bodrum’una, Marmaris’ine, Fethiye’sine göç ediyor. Bu da şunu gösteriyor ki; Emniyet Müdürümüz her yerde her şartta bu vatan için bu millet için her türlü görevi yapar. Tabi devlet memurluğunun en kötü tarafı bu ayrılıklar. Ben müdürümüze bundan sonra ki hayatında ailesiyle beraber mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum. Biz inanıyoruz ki bu ülke için bu millet için daha güzel yerlerde daha güzel hizmetler yapacak.
 
Gittiği her yerde mutlaka adından söz ettirecek, iz bırakacak bir Emniyet Müdürümüz. Şair, önemli olan o gök kubbede hoş bir anı bırakmaktır diyor. Kendisinin de hoş bir anı Hakkâri’de bıraktığını görüyoruz. İnşallah kendisini daha güzel yerlerde daha güzel makamlarda görürüz " dedi.
 
İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ise, Hakkâri’de görev yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
 
"Hakkâri’ye tayinimin çıktığını duyan sanki bir daha geri dönmeyecekmişim gibi sanki Türkiye’nin en kötü terörün en ileri düzeyde olduğu bir yere gidiyormuşum gibi bana farklı bir gözle baktılar.  İnsan bunu hissediyor. Hakkâri’ye geldiğim zaman gördüm ki hiç yer hakkında önceden ön yargıda bulunmamak lazım.
 
Belki cennet vatanımızın birçok bölgesinde olmayan sıcaklık ve samimiyeti Hakkâri’deki insanlarımızın gözlerinde hep gördüm. Buraya davet ettiğim arkadaşlarım ne kadar sıcak samimi insanların yaşadığı bir yer olduğunu gördüler ve tekrar tekrar gelmeyi arzu ettiler. Hakkâri çok acılar çekmiş çok büyük bedeller ödemiş ve Türkiye’de sivil şehit sayısının yanılmıyorsam en fazla olduğu İl.
 
Bu insanlar üzülmesini de ağlamasını da sevmesini de bilen insanlar onu gördüm burada. Bu yöredeki insanları eğer severseniz onlarda sizi çok severler. Bu açık ve net benim geçirdiği 3 sene her dakika hissettiğim bir duygu. Ben Hakkârilileri çok sevdim.
 
Hakkârili insanlarla gerçekten çok sıcak samimi bir sinerji oluştu. Hakkâri’deki insanların terörle anılmalarının üzüntüsünü en derin yaşayanlardan birisi oldum. Allah razı olsun idarecilerimizin, Sayın Valimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın burada hizmet veren bütün arkadaşlarımızın, siyasilerimizin, ileri gelenlerin destek ve çabalarıyla Hakkâri artık terörle, savaşla, ölümle anılan bir il olmaktan çıktı.
 
Uluslararası spor müsabakalarının düzenlendiği bir il haline geldi. İnşallah çok daha iyi çok güzel yerlere gelecektir. Buradaki insanların polisle bir araya gelmelerini devletle kaynaşmalarını sağlamaya çalıştık. Bir nebze de olsa başardıysak ne mutlu bize. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Tümen Komutanımız, adli ve yargı teşkilatımız, Hakkâri’nin ileri gelenleri, siyasi liderlerimiz gerçekten Hakkâri için her şey yapmaya çalışıyorlar. 
 
Buna yakından şahidim. En azında yapılmaya çalışılan her şeyin samimiyetle yapıldığını gördüm. İnşallah çok daha güzel günlerde çok daha iyi hedeflere ulaşmış bir şekilde Hakkâri’yi göreceğiz. Kalbim hep burada olacak, sizi hiç unutmayacağım. İnşallah sizlerde unutmazsınız. Hepiniz hakkınızı helal edin, benden yana da ne varsa hepsi helal olsun. Allah’a emanet olun" şeklinde konuştu,
 
Hakkari Slehi Aşireti Kanat Önder Fatih Keskin'de  Hakkari de görev yapan il yöneticilerimizin başarıları ve de il emniyet müdürü başarılarının yanında arkasındaki Sümbül Dağı olan halkın valisi İdris Akbıyık unutmamam lazım kendisine de minnet ve şükranlarımızı huzurunuzda arz ediyorum, Müdür Dilberoğlu, tanıdığım birçok müdürün arasında en başarılı ve halkın taktir ettiği bir müdür idi dedi.
 
  İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile ilgili fotoğrafların yer aldığı slayt gösteriminin ardından Rengi Hakkari Sanat Topluluğu tarafından şarkılar seslendirildi. Daha sonra sahneye davet edilen Müdür Dilberoğlu'da ses sanatçılarıyla birlikte şarkı söyledi.
 
Müzik dinletisiyle sona eren programda, Vali İdris Akbıyık, yeni görev yerinde başarılar dilediği Dilberoğılu'na Hakkari’deki hizmetleri anısına üstün başarı belgesi ve plaket takdim ederek yöreye ait el dokuması kilim hediye etti.
 
Diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından da Dilberoğlu'na hediye takdiminde bulunuldu.
Programa, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, 41’inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Hamdi Ünal Akmeşe,
 
Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları İdris Koç ve Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Hakkâri eski milletvekilleri Hakkı Töre ve Esat Canan, Polis Özel Harekat Müdürü Şaban Bayar, Slehi aşireti kanaat önderi Fatih Keskin,  Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci
 
Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, merkez ilçe başkanı Cemal Adıyaman, Kadın kolları başkanı Münavver Ertuş, Ak Parti eski il başkanları Nurettin Fırat, Mehmet Ertuş,  MHP İl Başkanı Fatih Özbek, İyi Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı Hakkari Şubesi Başkanı Abdurrahman Er, Hakkâri Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanlığına Emrullah Kaya,
 
Hakkari'nin illeri gelenleri Adil Erdoğan, Timur Yoldaş, Hasan Çolak, Hacı Özdemir, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye başkanları STK tamsilcileri ile kurum amirleri katıldı.
Hakkarihabertv.com
 
Bu haber toplam 2749 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim