• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Hakkari’ye ilk doğalgaz verildi

Hakkari’ye ilk doğalgaz verildi
Hakkari’nin Gazi Mahallesi sakinlerinden Murat Taş’ın evine ilk doğalgaz verildi. Doğalgaz ateşinde demledikleri çayı yudumlayan Taş ailesi, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin kış aylarında havası en kirli illerin başında gelen Hakkari'ye doğalgazın getirilmesi için yaklaşık iki yıl önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. BOTAŞ’ın 53 milyon 900 bin liraya ihalesini verdiği yüklenici firma tarafından Van’ın Erçek Mahallesi’nde başlatılan 204 kilometrelik doğalgaz çelik boru hattı, geçtiğimiz yıl 3 bin 600 rakımlı Berçelan Yaylası’ndan kent merkeze ulaştırıldı.

Kentteki yer altı çalışmalarının ardından aboneliğini yaptıran Gazi Mahallesi sakinlerinden Murat Taş’ın evine ilk gaz verildi. Doğalgaz ateşi üzerinde çay demleyen Taş ailesi, birlikte kahvaltı yaptı.

  “Doğalgazın gelmesinin kentte sevinçle karşılandı”
  Evin tesisat bağlantısını yapan Makine Mühendisi Ayaz Bayer, Türkiye'nin kış aylarında havası en kirli illerin başında yerini alan Hakkari’ye doğalgazın gelmesinin kentte sevinçle karşılandığını söyledi. Bayer, “Havaların soğumasıyla birlikte merakla beklenen doğalgaz şu an itibarıyla kullanılmaya başlandı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Murat Taş’ın evine ilk gazı verdik. Hatta gaz ateşi üzerinde kaynattığımız ilk çayımızı da içtik. Tesisat döşememizin bitmesiyle sayaç mühürlendi. Gazımız ısınma, duş ve ocak için tesisatın her yerinde dolaşıyor. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

  “Doğalgaz, Hakkari için bir devrimdir”
  Evine ilk doğalgaz verilen Murat Taş ise, yıllardır özlemini çektikleri doğalgazın serhat şehri olan Hakkari’ye ulaşmasına çok sevindiklerini söyledi.

Taş, “Türkiye’nin en kirli havasına sahip olan Hakkari artık bir iki yıla kadar kirli havasıyla değil temiz havasıyla gündeme gelecek. Doğalgaz, Hakkari için bir devrimdir. Hakkari için büyük bir kazançtır. Çünkü biz yıllarca siyah kömürün ve odunun kahrını çektik.

Bizde artık batıdaki ya da Avrupa’daki insanlar gibi bu nimetten faydalanacağız. Bugün ailemle birlikte doğalgaz ateşiyle çayımızı içtik ve kahvaltımızı yaptık. Aslında burada doğalgaza ümitsizce bakıyorduk. Gelmez diyorduk. Çünkü hava, iklim ve ulaşım şartları çok zordu.

Tabi kentimizde imar sorunu da var. Ama hükumetimiz ve valimiz bunu başardı. İlk aboneliği yaptığımda o heyecan bambaşkaydı.

Hakkari’de ilk doğalgazı kullandığım için de çok mutluyum. Belki gelecek nesillere Hakkari’ye doğalgazın nasıl geldiğini anlatacağız.

Ben tekrardan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. İHA

Bu haber toplam 3144 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim