• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

HAKKARİ’YE TEKSTİL FABRİKASI !

Hakan Taş

Ülkemizde istihdamda düşüş ve işsizlik artışı sürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’de işsiz sayısı 3 milyon 670 binden 4 milyon 650  bine çıkarak 980 bin artmıştır.

Hakkari ilimizde 40 bin kişi iş arayışında olup işsizlik oranı yüzde 15-20 civarındadır. Bölge konumu dolayısıyla özel sektörde istihdam şansımız yok. Tarım ve hayvancılık da istenilen verimde olmayınca tek gelir memur maaşları olarak gözüküyor.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilimizin başarılı valisi İdris Akbıyık, onurumuza Polis Evi’nde bir kahvaltı verdiler. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda Alay Komutanımız Tuğgeneral Nuri Öztürk ve Emniyet Müdürümüz Atanur Aydın’da hazır bulundular.

Valimiz Akbıyık, 1019 yılını değerlendiren geniş bir bilgi verdi. Durmak yok diyerek 2020 yılında Hakkari’yi bekleyen güzelliklerden de söz ettiler. Sayın valimizin sohbetinde beni en çok mutlu eden iki proje ilgimi çekti. Biri kayak merkezimizde yapılacak olan modern bir otel, diğeri ise ilimizde yapılması düşünülen tekstil fabrikası projesidir.

2020 yılı içerisinde yani karlar eriyince ilkbahara fabrika için düğmeye basılacak. En az 500 kişi bu fabrikada iş sahibi olabilecek. Her evden bir kişi çalıştırılsa 500 eve ekmek demektir. Emsal ve teşvik teşkil ederek yeni fabrikaların açılmasına da katkı sunacağı inancındayım. Yani özel sektör bölgemize bir giriş yapsa devamı da gelir diyorum. İlimizde tekstil, mermer, çimento, süt, yumurta alanında tüm bölgeye, İran ve Irak’a uzanacak kapasitede fabrikalar kurulabilir.

Başarılı valimiz İdris Akbıyık’ın üzerinde çalıştığı çok daha görkemli ve çığır niteliğinde projeleri var. Yakında Hakkari’nin Sesi Radyosunda canlı yayın konuğum olacaklar ve tüm bu detayları kendisinden işiteceğiz.

Hakkari ilimiz kötü imajından nihayet kurtuldu. Beklenen ve istenilen huzur ve güven ortamı sağlandı şimdi sıra hizmet atağında…

Açılacak yeni otel demek 50 kişiye iş imkânı demektir. Düşünülen tekstil fabrikası demek 500 kişiye iş demektir. Yaramıza mehlem süren sayın valimize, ilimizde görev yapan gazeteci arkadaşlarımıza göstermiş olduğu yakın ilgi ve ilimiz için düşündüğü anlamlı ve güzel projelerinden dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Geç de olsa normalleşme ve şehirleşme adına bize yaşatılanları asla unutmayacağız. Gazeteciler günü anısına bize çeşitli hediyeler takdim eden valimiz İdris Akbıyık, Tuğgeneral Nuri Öztürk ve Emniyet Müdürümüz Atanur Aydın’a tüm meslektaşlarım adına bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim. 

1-362.jpg2-413.jpg4-205.jpg

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4441 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim