• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'ye üvey evlat muamelesi

Murat Taş

Sevgili okuyucularım, yazıma başlamadan evvel Sayın Başbakan ve spor Bakanının, spor tesisleri ile ilgili tesis açılışlarında ve basında çıkan birkaç demeçlerini sizlerle  paylaşamak istiyorum.

Gençlik ve spor Bakanlığı tarafında başlatılan 789 tesisli Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımlarının toplu açılışı gerçekleştirildi. Yapımı tamamlanan 213 tesisin açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın,2011 yılında başlattığı dev yatırım hamlesi içerisinde 789 tesis bulunuyor.

Toplam 5 milyar 200 milyon liralık yatırımın öngörüldüğü proje yapılan tesisler için 750 milyon harcandı.

Sayın Başbakanın tesis konuşmasından satır başları;‘’Bugüne kadar yaptığımız spor tesisleri 789 adettir. Şu an 25 yeni stat inşa ediyoruz. Futbol, bu ilgiye rağmen ne yazık ki sporcularımız antrenman için uygun alan bulamamakta, 267 futbol sahası ve tesis inşa edip hizmete sonduk.

Beni en çok duygulandıran 2013 yılında tüm amatör kulüplerimize Gençlik ve spor Bakanlığımızın vermiş olduğu destektir’’

Gençlik ve spor Bakanı Suat Kılıç’ın açıklamaları;‘’Spora en fazla yatırım yapan ülkeyiz. Olimpiyat yapan ülkeler dahil olmak üzere, bizdeki kadar yüksek sayıda spor tesisi imalatı yapan yok. Türkiye’nin bütün illerini ve ilçelerini, sporcularımız tarafından kullanabilecekleri tesislerle buluşturmak üzere gece gündüz çalışıyoruz. Spor tesis yapım maliyeti 5 milyar 286 milyon TL’’ ( Kaynak gençlik ve spor Bakanlığı web sitesi)

Sevgili okuyucularım, gecen haftalarda yazdığım bir yazıda iki kare arasındaki farklılıkları dile getirmiştim. Şimdi o karelerden birkaç tanesini tekrar sizlerle paylaşayım. İlimiz Hakkâri’ye yapılan üvey evlat muamelesi ve hükümetin ilimize göstermiş olduğu kırmızı kartın gerçek kanıtıdır.

Şunu da belirtmekte yarar vardır. Asla ayrımcılıklardan yana değilim Ülkenin her tarafı benim için aynıdır. Yapılan her tesis Ülke futboluna zenginlik katar burada amacımız sadece unutulmuş, kaderine terk edilmiş, sanki cezalandırılmış ilimizin durumunu azda olsa dile getirmek bu adaletsizliğe son verilmesidir.

Her defasında ülkenin her tarafına spor tesisi yapıyoruz diye basına sürekli verdiği demeçlerinin kanıtlarını sizlerle paylaşmak istedim. Buradan Sayın Spor Bakanı Suat Kılıç’a soruyorum; Neden yapılan bu tesislerden ilimiz Hakkâri bulunmamaktadır.

Bize gösterilen bu kırmızı kartın nedeni nedir. Yoksa ülke plakalarında Hakkâri’yi sildiniz mi?.. Daha doğrusu günlünüzde, aklınızda Hakkâri’yi tamamıyla sildiniz mi?

Bu kadar spor tesisi açılışı yapıyorsunuz basına sürekli demeç veriyorsunuz bari ilimizi yüreğinizde, aklınızda sildiğinizi açıklayın da bizde artık sportif faaliyet ve tesislerden bir daha bahsetmeyelim, artık sizde rahatsız olmayın bizde rahat olalım!..

 

Bu yazı toplam 4496 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim